Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2011-01-04
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
190 x 137 x 21 mm
Vikt
400 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789170375910
Låt de gamla drömmarna dö (häftad)

Låt de gamla drömmarna dö

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-01-04
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Mitt liv började när jag var tretton år. Kan jag säga nu. Som vuxna skapar vi ju vår barndom. Riktar ljuset mot de där händelserna som gjorde att vi blev som vi blev och glömmer bort de andra. Carola minns säkert sin första rena ton. Ernst Kirchsteiger sin första formgjutning i lättbetong. Men mitt liv började när jag var tretton.« I Låt de gamla drömmarna dö har John Ajvide Lindqvist samlat texter skrivna under lång tid i vitt skilda sammanhang. Här finns allt från efterfrågade noveller, sketcher och kåserier till recensioner och Sommarprogrammet från 2006. Inte minst finns här novellen som gett samlingen dess namn, och som ger svaret på vad som hände Oskar och Eli sedan de stigit av tåget där Låt den rätte komma in slutade. Vissa av texterna har publicerats tidigare, däribland följetongen Tindalos och långnovellen Ansiktsburk, andra är helt nyskrivna eller har bara framförts på scen. Allt inleds med ett specialskrivet förord.

Det här är en bok för dem som vill läsa allt, för dem som vill veta hur det går och för alla som vill prova på att tillbringa några timmar i John Ajvide Lindqvists skrämmande och fascinerande värld. Pressröster
"Det allra mesta är av intresse och mycket är suveränt. Novellerna håller genomgående hög klass." Svenska Dagbladet
"Det här är en nätt liten bok, också till sitt format, som en godispåse att ha i fickan och plocka ur när man blir sugen." Camilla Jönsson, Hallandsposten
"En fin liten bok för den som bryr sig om skrivandets metodik och mannen bakom tangentbordet. Han skymtar fram annorlunda här; resultaten känns mindre processade och mer omedelbara än hans prosa annars gör." Andreas Ekström, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Låt de gamla drömmarna dö
 2. +
 3. Vårt blod, våra ben / Lättläst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårt blod, våra ben / Lättläst av John Ajvide Lindqvist (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Låt de gamla drömmarna dö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Låt de gamla drömmarna dö
  Bokälskaren, 17 mars 2012

  Låt de gamla drömmarna dö är en förtjusande liten novellsamling av Ajvide Lindqvist. Här ryms bland annat hans sommarprat från P1 och fortsättningen på Låt den rätte komma in, samt ett antal andra mer eller mindre läskiga och mer eller mindre underliga små historier. Dessutom ett antal (i mitt tycke) helt briljanta sketcher som aldrig kom med i programmet Reuter & Skoogh, oklart varför -Kanske var de för bra, kanske var de för underliga?

  Jag gillar även förordet, där Ajvide berättar ... Läs hela recensionen

 2. Välskrivet
  Pia, 22 februari 2011

  Jag har aldrig läst något av John Ajvide Lindqvist tidigare. Han har inte riktigt lockat mig eftersom han anses vara skräckens mästare och skräck inte riktigt är min grej. Men vad tusan tänkte jag när jag fick syn på boken på biblioteket.

  Flera av texterna är riktigt gripande och en del är spännande. Mest tagen blir jag av Ansiktsburk. Den griper tag i mig eftersom jag upplever den så självutlämnande.

  Flera av texterna mig att må ganska dåligt. Det är säker meningen men det... Läs hela recensionen

 3. Korta berättelser, inte mer
  Student, 12 februari 2011

  När jag köpte boken visste jag vad jag hade att vänta mig, och det var egentligen epilogen eller avslutet av hans tidigare "Låt den rätte komma in" som lockade,

  Språket är mycket enkelt, vissa berättelser är för långa och tar upp för mycket tid, och andra tar slut när dom precis börjat, någonting jag saknar är ett sorts efterord, när sista berättelsen är slut tar det abrupt slut.

  Köp bara om du verkligen diggar john Ahjvide, och om du inte kan få nog av hans stil, annars kan du läsa "Pappersväggar" igen.

 4. En ny novellsamling av John Ajvide Lindqvist
  Kristina Simar, 2 februari 2011

  Själv föredrar jag nog att läsa en skrämmande roman av John Ajvide Lindqvist, där jag kan försvinna in i den obehagliga världen. När det gäller noveller vill jag ha lite mer kvalitet på hur skrivandet ser ut. John A. Lindqvist skriver på ett väldigt enkel språk, med nästan enbart korta meningar. När jag läser en spännande roman kan jag glömma bort skrivkvaliteten till förmån för handlingen. Men i vissa texter som inte höll måttet, blev jag tyvärr lite irriterad på John A. Lindqvists språk. Vi... Läs hela recensionen

 5. Betyg: 5.
  Britt-Marie Kullin, 25 januari 2011

  John Ajvide Lindqvist har givit ut fem böcker tidigare, fyra romaner och en novellsamling. Jag har älskat dom alla fem, och kanske allra mest hans senaste roman "Lilla Stjärna".

  Nu har jag läst John Ajvides sjätte bok, som är hans andra novellsamling. Eller det är inte bara noveller i den, utan en massa olika berättelser. Bland annat manuset till hans sommarprogram, en avslutande fortsättning på "Låt den rätte komma in", och en massa annat blandat.

  Bäst i boken var just fors... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist