Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2011-11-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
190 x 135 x 17 mm
Vikt
370 g
ISBN
9789170376054

Rosa : den farliga färgen

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-11-01
186
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Jag blir gladare när jag tar på mig nåt starkt. Och rosa är väldigt starkt och glatt för mig. Jag tänker att även andra blir glada när man syns eller när man har nåt fi nt på sig.« Rosa är en färg som väcker känslor, alltifrån vällust och begär till avsky och hat. Men vad är det som gör färgen så laddad? Varför kan en man bära rosa skjorta utan att väcka uppmärksamhet i vissa sammanhang, men anses provocerande om han gör det i andra? Vad betyder rosa för unga feminister? Och varför är en del föräldrar tveksamma till att klä sina döttrar i rosa medan flickorna själva gärna frossar i färgen? I Rosa den farliga färgen försöker Fanny Ambjörnsson ta reda på vad människor menar när de säger sig älska rosa, och vad de hatar och känner sig äcklade av. Genom att undersöka betydelsen av en rosa herrskjorta, den rosa prinsessfasen och rosa motstånd granskar hon vad färgen står för här och nu. Och vad människors attityder till rosa säger oss om vår samtid. Fanny Ambjörnsson är socialantropolog och genusforskare vid Stockholms Universitet. År 2004 utkom hennes hyllade doktorsavhandling I en klass för sig. Hon har bland annat skrivit Vad är queer? (2006) samt medverkat i antologierna Queersverige (2005), Motstånd (2009), Livslinjer (2010) och Den moderna homofobin (2011). Hon är bosatt i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rosa : den farliga färgen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok för alla
  Saramy, 25 augusti 2014

  Det här en bok jag tycker att alla borde läsa! Fanny Ambjörnsson skriver fantastiskt, enkelt, rakt och lättillgängligt, om sådant som rör alla, på ett eller annat sätt.

 2. Den är välskriven och lättläst. Snygg och engagerande....
  Per, 16 maj 2013

  Den är välskriven och lättläst. Snygg och engagerande.
  Men kanske skulle den kunnat ha varit mer problematiserande och kanske haft mer av ett klassperspektiv?

  Men jag gillar den ändå, och tycker att fler borde läsa den!
  (En klass för sig av samma författare är nog snäppet bättre, men också mer svårtläst).

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Fanny Ambjörnsson