Ja till Liv! - Liv Strömquists ABC (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2011-09-19
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Almered, Elin (form)
Dimensioner
235 x 170 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Hci
ISBN
9789170376115
Ja till Liv! - Liv Strömquists ABC (häftad)

Ja till Liv! - Liv Strömquists ABC

(23 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-09-19

Slutsåld

ja till liv! är en ABC-bok som ser ut som en LSD-karta. Från A till Ö diskuterar hon olika ämnen, allt från kristdemokratiska barn och nazisttjejer, till nördar och queerposörer i en skruvad skolbok, fylld med politisk satir, pedagogisk plakatpolitik och svaret på frågor som: Hur dog moderaterna ut? Varför är varje hallåa på TV4 förbunden att bli ihop med Niklas Strömstedt? Och vad tillför Robert Gustafsson till evolutionsteorin? Ja till Liv! innehåller flera av Liv Strömquists allra mest älskade serier, som aldrig tidigare varit utgivna i bokform, till exempel Kulturtanter, Tolv tröttsamma typer, Månadens manshora och Tjejkväll i tredje riket.
Liv Strömquist följer äntligen upp sina tidigare succéalbum Hundra procent fett, Drift och Einsteins fru och den enormt rosade Prins Charles känsla. Ja till Liv! är en samling rasande analyser av en värld i brand som inte bara är lärorika utan också vansinnigt roliga.

Strömquists absolut största styrka ligger dock varken i hennes akademiska och historiska kunskap eller sättet att sylvasst skärskåda vår samtidskultur. Det är hennes befriande humor och förmåga att skapa visioner som verkligen får mig att jubla. Elin Grelson, Göteborgsposten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ja till Liv! - Liv Strömquists ABC. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Liv är ett geni! Så himla rolig och träffsäker bok....
    Katarina, 3 september 2013

    Liv är ett geni! Så himla rolig och träffsäker bok. Att läsa denna bok kompletteras med fördel med att lyssna på hennes sommarprat från 2013.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Liv Strömquist