Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2012-04-17
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Ljungström, Calle (form) / Gustafsson, Lena (form)
Dimensioner
176 x 105 x 21 mm
Vikt
171 g
SAB
Hc
ISBN
9789170376443
Till mamma på mors dag (pocket)

Till mamma på mors dag

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2012-04-17
46
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Reseda har lyckats med klassresan. Hon, städerskans dotter, är nu läkarhustru och ekonomichef. Men när hennes mamma dör faller hennes liv samman. Alla gamla minnen från det förflutna kommer tillbaka. Det hon har varit med om, och det hon har sett.
Elisabet växte upp i samma småstad som Reseda, men lämnade den för Stockholm. Hennes mor är inte död, men har blivit som ett barn igen. Och som ett barn säger hon det som inte får sägas, som har för tigits i alla år. Då brister det för Elisabet. Trots att hon är psykolog kan hon inte hjälpa sig själv. Kanske har hon bara ett val: att fly
Till mamma på mors dag är en relationsroman om den kanske svåraste relationen av alla, den mellan mor och dotter. Det är en uppgörelse med den mamma som inte velat se, som inte orkat, men som man också övergett; den mamma man själv blivit, eller valt att aldrig bli.
Doris Dahlins senaste roman har samma personliga ton som den självbiografi ska Skammens boning, och inte heller här väjer hon för det svåra. Samtidigt är budskapet upplyftande: Det går att börja om. Det går att välja vem man vill vara.
"Doris Dahlin är en iakttagare utöver det vanliga. För henne är allt möjligt att ifrågasätta. Det fi nns inget man 'bara gör'. Och kanske är det därför som Till mamma på mors dag är en så rasande stark berättelse: med oförsonlig vrede mot mammorna som svek, och lika våldsam kärlek till samma mammor för allt de trots allt orkade."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
"Gripande och välskrivet." Anne Ralf Hållbus, Fönstret
"Jag vet få svenska författare som kan skriva lika starkt som Doris Dahlin om barndomens slagskugga över tillvaron."
Yukiko Duke, Tidningen Vi
"Till Mamma på Mors Dag är verkligen svår att lägga ifrån sig. Boken beskriver stressade kvinnor i karriären som helt plötsligt tvingas stanna upp och ta itu med andra saker. Då kommer livet ikapp dem och det blir för mycket. Doris Dahlin gestaltar de båda kvinnorna på ett mycket trovärdigt och verklighetsnära sätt och det känns som att de båda kvinnorna finns runt omkring oss i verkligheten." Bloggen Bokmal73
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Till mamma på mors dag
  2. +
  3. Himlen bar inga moln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Himlen bar inga moln av Doris Dahlin (pocket).

Köp båda 2 för 95 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till mamma på mors dag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Den subjektiva sanningen i dess bräckligaste form
    Leah Alexandra, 31 maj 2012

    Denna bok skildrar relationen mellan mödrar och döttrar; deras oundvikliga arv som smyger sig på och spökar i bakhuvudet trots en akademisk examen och skapandet av ett eget liv. Blodsbanden och dess arv förblir och river ner murar. Det förflutna, som utgör grunden, regerar över allt, hänsynslöst; synnerligen faktumet att det inre barnet fortfarande lider och gråter av bojor som skaver mot sköra vrister samtidigt som det bubblar av förväntan.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Till mamma på mors dag