Badskumt : gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2012-02-15
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
178 x 115 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Uhcd,363.738
ISBN
9789170376504
Badskumt : gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg (pocket)

Badskumt : gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg

(43 röster)  |  Läs 16 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-02-15
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Badskumt : gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Etthundratio (110) ton. Det är så mycket kosmetika och hudvårdsprodukter vi använder i Sverige. Varje dag. Krämer för händerna, tänderna, dagen, natten. Och »vi« är inte längre bara kvinnorna, utan även männen, barnen och bebisarna.
Vi färgar håret med giftiga och miljöfarliga ämnen och badar de allra minsta i badskum med starkt allergiframkallande ingredienser. Vi använder parfymer som kan påverka hormonsystemet och solkrämer som kan skada vårt DNA.
Det finns upp till 7 000 ämnen i våra allra vanligaste produkter. Även om inte alla är farliga vet vi väldigt lite om cocktaileffekten: vad som händer med oss eller naturen när flera ämnen blandas.
Förr i tiden pudrade man ansiktet vitt med blysmink för att bli vacker. Blyet förstörde tyvärr huden, fick håret att lossna, tandköttet att svullna och tänderna att svartna. Men är vi egentligen så mycket klokare idag?
I Badskumt bannar och manar Katarina Johansson oss till kritisk eftertanke. Det är dags för en ordentlig granskning av badrumsskåpet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Badskumt : gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Badskumt : gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alla borde läsa
  Cajsa, 12 februari 2021

  Alla borde ta del av vad som finns i dagens produkter, vilka gifter som vi faktiskt är beroende av men som tillslut förgiftar oss.

 2. Nyttig bok
  MC Svensson, 1 januari 2016

  Denna bok skulle finnas i varje hem; även om innehållet får en att undra över vad vi egentligen har i våra badrumshyllor.

 3. Mycket läsvärd bok!
  A. Drevnor, 16 november 2015

  Boken skapar en medvetenhet kring olika kemikalier som finns i olika produkter. Med denna ökade medvetenhet kan vi påverka företag att skapa produkter som är bättre för människor, djur och natur.

 4. Intressant
  Erik Simon Gustafsson, 27 augusti 2015

  Mycket intressant och lite skrämmande om vad som vi använder på våra kroppar varje dag, mycket rekommenderad läsning. Ska se till att alla jag känner tar sig tid att läsa den.

 5. Badskumt - en bok alla borde läsa!
  Minimalisterna, 8 februari 2015

  Badskumt är en bok alla borde läsa oavsett ålder och kön. Förhoppningsvis med ett ändrat synsätt, beteende och köpmönster som följd, eller åtminstone en ökad medvetenhet om följderna av sina val och handlingar. Boken borde vara obligatorisk i kittet familjer får med sig hem från BB eller egentligen redan innan man skaffar barn eftersom innehållet i vissa produkter kan försvåra graviditet, skapa hormonrubbningar och fosterskador. Kanske redan i gymnasiet eftersom Katarina Johansson tar upp myc... Läs hela recensionen

 6. Kritisk och genomlysande
  Johanna, 28 oktober 2014

  En bok som kritiskt granskar innehållet i smink, schampo och allt annat vi använder på vår hud. Alla småbarnsföräldrar borde läsa på inom området för att undvika att barnen smörjs in med cancer- och allergiframkallande ämnen och ämnen som förändrar hormoner och gener. Det som är dåligt för oss människor är ju även, om inte ännu farligare, för miljön och för djuren som lever där.
  Det är skrämmande att företagen tjänar på att lura konsumenterna att produkten är "ren" genom att placera ut gr... Läs hela recensionen

 7. Väldigt läsvärd.
  Marie, 23 april 2014

  En bra och infomativ bok, som trots all fakta är väldigt lättläst. Ger en väldigt bra beskrivning och förståelse för hur kemikaler vi använder dagligen, bryter ner vår natur och skadar vårt djurliv!

 8. Mycket lättläst informativ om kemikalier i vardage
  Sandra Elfstrand, 3 april 2014

  Bli medveten om vilka ingredienser som finns i dina favoritprodukter. Själv har jag sedan läge uteslutit all sorts kräm man köper i butik, men boken tar upp allt från schampo till hudkräm och smink.

  Jag tycker att alla behöver läsa den. Den var också mycket underhållande då hon skriver med en blandning av lättläst och allvar

 9. Informativ och lättläst
  Marie Forsman, 18 februari 2014

  Den skrämmande verkligheten i lättläst format! Här sorteras de olika ämnena i våra produkter i vad de har för funktion och hur de påverkar oss och naturen. Det enda "felet" är att författaren inte läst på tillräckligt om fluor för att våga utesluta det helt.

 10. Jätteintressant, alla borde läsa den!!
  Anneli Oddsson, 9 februari 2014

  Jätteintressant, alla borde läsa den och lära den utantill, jätte skrämmande att läsa om vad som finns i olika krämer och schampo!!

 11. Jättebra! Mycket information om produkter och innehåll...
  josefin, 4 januari 2014

  Jättebra! Mycket information om produkter och innehåll och förslag på bättre alternativ och lösningar utan att skrämmas. En bok alla borde läsa.

 12. Fantastisk bra! Den här typen av information borde...
  Jessica , 10 oktober 2013

  Fantastisk bra!
  Den här typen av information borde vara obligatorisk i skolundervisningen!
  Chockerande att det är så mycket skit i vardagliga produkter som man egentligen inte behöver, man ser på allt med öppna ögon. Känns som att man har varit blind och nu helt plötsligt har man fått synen tillbaka!
  Rekommenderar den här boken varmt!

 13. Badskumt är en bok alla borde läsa oavsett ålder och...
  Minimalisterna, 13 augusti 2013

  Badskumt är en bok alla borde läsa oavsett ålder och kön. Förhoppningsvis med ett ändrat synsätt, beteende och köpmönster som följd, eller åtminstone en ökad medvetenhet om följderna av sina val och handlingar. Boken borde vara obligatorisk i kittet familjer får med sig hem från BB eller egentligen redan innan man skaffar barn eftersom innehållet i vissa produkter kan försvåra graviditet, skapa hormonrubbningar och fosterskador. Kanske redan i gymnasiet eftersom Katarina Johansson tar upp mycket om kemikaliernas miljöpåverkan.

 14. Mycket intressant ämne, grundlig genomgång av...

  Mycket intressant ämne, grundlig genomgång av litteratur. Mycket läsvärd, mycket tankvärd.

  Skulle fått full pott om språket varit bättre och stavfel, återsyftningsfel och liknande gramatika varit minde frekvent förekommande. Irriterande i en annars så bra bok!

 15. Den här boken ställer saker och ting på sin spets. När...
  maria , 25 april 2013

  Den här boken ställer saker och ting på sin spets. När du läst denna bok finns ingen återvändo, då vet du och det är dags att ta ställning. När man vet vad saker och ting innehåller och vad det gör med vår natur går det inte att blunda längre och man vill inte blunda. Kunskap är makt. Skrämmande att ta del av dessa fakta men så väldigt viktigt, äntligen kan jag göra medvetna val.
  Tack.

 16. Intressant
  Linnéa, 18 september 2012

  En bra och intressant bok. Jag är miljö och naturvän men har svårt att läsa alla dessa tunga böcker om att jorden ska gå under och hur dåligt vi behandlar den med vår inköp. Denna bok var inte alls så fördömande, den var lättläst och med massor matnyttiga tips. Jag har provat några av de små hemmakurerna som fanns med och kan verkligen rekommendera dem.

  Jag kan för övrigt rekommendera hela boken för den som känner att man kanske ändå vill göra något nyttigt för miljön men inte helt byta livsstil utan göra sitt bästa på sitt sätt.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Katarina Johansson