Smålands mörker (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
621
Utgivningsdatum
2012-04-10
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Löfgren, Stina (form)
Illustratör/Fotograf
Henrik Bromander
Dimensioner
235 x 170 x 35 mm
Vikt
1040 g
SAB
Hci,G.05
ISBN
9789170376580
Smålands mörker (häftad)

Smålands mörker

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-04-10

Slutsåld

Smålands mörker är en stor, svensk serieroman, en episk berättelse från det småländska höglandets djupa skogar som utmanar och utforskar konventioner och traditioner. Här finns en homosexuell fascist som ritar självbiografiska serier, kärleksfull vänskap som slutar i svek och en längre fängelsevistelse. Här finns en bygd på sakta utdöende, en plats snart lika omodern och bortglömd som de egenhändigt utgivna fanzines som huvudpersonen Erik publicerar sina alster i.
Med Smålands mörker återvänder Henrik Bromander till seriemediet efter den hyllade novellsamlingen Det händer här. Men framförallt återvänder han till sina småländska rötter, till farföräldrarnas historier, till minnen som legat gömda och glömda. I sitt mest omfångsrika verk hittills flyttar Henrik Bromander fram gränserna för vad som är möjligt att göra inom alternativa serier. Samtidigt levererar han en oroväckande samtidsanalys från ett Nordeuropa där de politiska vindarna blåser allt kallare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Smålands mörker. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Detta är utan tvivel 2012 års viktigaste och bästa...
    Nickedockan, 12 maj 2013

    Detta är utan tvivel 2012 års viktigaste och bästa serieroman på svenska språket. Bromander bryter hårt med den svenska självbiografiska serietraditionen men använder dess formspråk - hans berättelser är uppdiktade och han försöker föreställa sig hur det är att vara någon annan, och för detta äventyr söker han sig längre och längre bort från sig själv. Romanen liksom flera av Bromanders kortare serieberättelser bär på ett stort mörker som till sin art påminner mycket om författaren Peter Pohl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henrik Bromander