All I Want for Christmas is planekonomi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2012-09-06
Upplaga
1
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Illustratör/Fotograf
Sara Granér
Dimensioner
250 x 183 x 10 mm
Vikt
354 g
ISBN
9789170376641
All I Want for Christmas is planekonomi (häftad)

All I Want for Christmas is planekonomi

(41 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2012-09-06
153
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det är en orolig tid vi lever i. Hårdast drabbas platser som Vellinges villaområden när medelålders moderatmän samlas i grupp och tillåts härja fritt. Plundra allmännyttan, förstöra fackliga avtal, avvisa barn, rasa på internet och konsumera helt sjuuukt meningslösa saker.

Samhället söker förklaringar. Saknar moderatmännen fritidsgårdar och replokaler? Är golfen inte stimulerande nog? Och vad gör egentligen politikerna för att se till att moderatmännen integreras in i det övriga samhället? Allt tycks röra sig i en allt ondare cirkel. Ska verkligen en liten grupp ligister få förstöra för alla oss andra?

Men det finns hopp! Sara Granér låter inte fruktan ta kontroll. I ett allt mer osolidariskt samhälle ger hen oss en radikal, solidarisk egoboost. All I Want for Christmas är ett seriealbum fullt av värme och humor, men också en glödande vrede mot ett samhälle där vi allt mer tappat förmågan att ta hand om varandra.

Om Det är bara lite AIDS
"Det här årets, om inte 00-talets bästa svenska seriedebut."

Sydsvenskan
Sara Granér (f .1980) bor i Malmö och är serieskapare och konstnär. Hen slog sig in i den svenska folksjälen med succédebuten Det är bara lite AIDS och som följdes upp av Med Vänlig Hälsning. Hen har kunnat läsas i bland annat DN, Galago och ETC och haft ett flertal separatutställningar. Hen är också aktiv i det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av All I Want for Christmas is planekonomi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. fantastiskt - sara levererar!
  Ulrika Neldorin (Karlstad), 28 oktober 2014

  för de som har cynisk arg o kanske lite torr humor... så kan det hända att en får skitont i magen av skrattkramp & gråter en skvätt - köpte som present till min man för jag tycker han ska läsa dem... o för att jag själv vill ha allihopa - böckerna/albumen

 2. Sara Granér är en riktig stjärna som med humor och...
  Lina Z Ydrefelt, 3 januari 2014

  Sara Granér är en riktig stjärna som med humor och bitskhet nyper högern och patriarkatet i rumpan.

  I det här seriehäftet är hon en politisk betraktare utöver det vanliga. Rekommenderas till alla som vill vända upp och ner på normer och njuta av bilder som uttrycker att utopin är nära och greppbar!

 3. Kontrasten mellan de gulliga och pyntade bilderna och...
  Agneta Gustafsson, 26 november 2013

  Kontrasten mellan de gulliga och pyntade bilderna och det stenhårda, iskalla kostnadseffektivitetsspråket hos den nya arbetarklassen (överklassen) är underbart rolig! Dem hon driver med blir samtidigt lite ömkansvärda i sin cynism. Lika kul är driften med de terapeutiska metoderna som i stället matchar bildspråket perfekt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sara Granér