Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2012-10-02
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
217 x 215 x 17 mm
Vikt
637 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789170376689

Den bruna maten : sanningen om 70-talets kokkonst

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-10-02

Slutsåld

Sugen på skinkägg i gelé, färserat vitkålshuvud eller snöbollar i vaniljsås? Vattnas det i munnen vid tanken på bananer i skinkrock, persikoburgare, kaffefläsk eller senapspanerade grisaknorrar?

Den bruna maten startade som en blogg där familjen Bruun Petter Inedahl, Elin Berg och Jonas Alvunger presenterade och tillagade mat utifrån några receptkort från 70-talet. Allting började som ett anspråkslöst skämt, men i takt med att läsarskaran växte och att Den bruna maten blev en av de mer omtalade matbloggarna i Sverige, grävde sig familjen Bruun allt djupare ned i 70-talets receptskatter. Under årens gång har familjen med fasa och fascination ätit sig igenom ett 150-tal av rätterna ur receptkortssamlingarna Mästerkocken (IMP) och Köksmästaren (Hemmets Journal).

Med initierade texter och fotografier som med all önskvärd tydlighet visar hur 70-talskockarnas visioner krockar med 10-talets bistra verklighet, blir familjen Bruuns middagar både en kulturhistorisk odyssé och hejdlös humor.

Den bruna maten är en komisk och nostalgisk tillbakablick på 70-talets matlagning en guldgruva både för generationen som lagade maten och för generationen som fick den på tallriken. Och det är faktiskt en fullt användbar kokbok, om man mot förmodan skulle bli sugen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den bruna maten : sanningen om 70-talets kokkonst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt hysteriskt....

  ...... roligt! Åt vissa recept - och de obetalbara beskrivningarna och presentationerna - skrattade jag så jag grät! Priset tar nog "Färserat Kålhuvud". .... Men det finns många andra "godbitar", pardon my pun... Boken visar också hur extremt mycket mode det är i mat. ( vilket fö redan den gamle Hagdahl hade klart för sig) Undrar vad barnbarnen kommer att skratta åt om 30 år?

 2. Oj, vilken rolig bok. Känner igen en del av recepten...
  Eva Hellstrand, 3 december 2013

  Oj, vilken rolig bok. Känner igen en del av recepten som hämtats ur den rökgrå plexiglaslådan som vi (och nästan alla andra också) hade på 70-talet. Lustigt att bilder och recept, som idag känns som rena skämten, faktiskt var seriöst menade för 40 år sedan.

 3. Fantastiskt rolig! Jag har inte skrattat så gott på...
  Maria F, 2 september 2013

  Fantastiskt rolig! Jag har inte skrattat så gott på länge. Nu har jag testat Kaffefläsk och ställer till med 70-talsfest.

 4. En riktig överraskning, trodde inte boken skulle vara...
  Karin Birgitta Säkkinen, 21 augusti 2013

  En riktig överraskning, trodde inte boken skulle vara så rolig. Skrattade så jag grät! En bok att läsa flera gånger.

Visa alla 4 recensioner