Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2013-08-15
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nilsen, Eva (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
Pmbb
ISBN
9789170377358
Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog (inbunden)

Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

(60 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-08-15
197
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket. Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser. Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.
Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.
Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.
Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!

"En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer

"En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
 2. +
 3. Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saltad nota : om matfusket - från gatukök till ... av Mats-Eric Nilsson (pocket).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Överraskande men ändå inte, att gatukök och liknande...
  ingrid berglund, 20 januari 2014

  Överraskande men ändå inte, att gatukök och liknande snabbmatsrestauranger serverar "skräp" förvånar mig inte, men var går gränsen för "finare" restauranger som man kan lita på serverar mat lagad på rena råvaror?

 2. Mycket upplysande. Mycket som jag inte hade en aning...
  Sture Ingvar Engström, 2 januari 2014

  Mycket upplysande. Mycket som jag inte hade en aning om. Tur att någon orkar engagera sig i vad vi stoppar i oss. Ser fram emot liknande böcker.

 3. Ännu en viktig bok av Mats-Eric Nilsson. Man blir mer...
  Anja Lappalainen, 3 december 2013

  Ännu en viktig bok av Mats-Eric Nilsson. Man blir mer och mer övertygad om att det är bara hemlagad som gäller.

 4. Väldigt bra - men skrämmande - läsning! Nog kommer jag...
  Lena Ruthsdotter , 29 september 2013

  Väldigt bra - men skrämmande - läsning! Nog kommer jag att tänka mig noga för innan jag går på restaurang igen, framför allt när det handlar om vissa råvaror. Å andra sidan känns det bättre med möjligheten att laga mycket god mat med ekologiska råvaror, så jag vet vad vi får i oss hemma.

 5. Jag har läst alla Mats-Eric Nilssons böcker och det är...
  Anne Hjortman, 18 september 2013

  Jag har läst alla Mats-Eric Nilssons böcker och det är en rätt skrämmande läsning. Det är matfusk på alla nivåer från början till slut. Ingen mat är vad den synes vara hur fina namnen än är. Eller är det så att ju finare namn dess mera fusk? Konstgjorda ämnen i nästan allt, från början till slut. Är det konstigt att allergier och cancer ökat lavinartat? Dessa Mats-Erics böcker borde ingå att läsa som obligatoriska i gundskolan.

 6. Jag gillar allt Mats-Eric rotar fram. Intressant...
  annmari mathsson, 16 september 2013

  Jag gillar allt Mats-Eric rotar fram. Intressant läsning vad gäller innehållsförteckningen på mat på kända matställen. Så nu vet jag att det är bara hemlagat som gäller.

 7. Så sant så, att mat nu är en ren kemisk produkt och...
  ewjo, 12 september 2013

  Så sant så, att mat nu är en ren kemisk produkt och inte längre ett dugg naturlig. Man blir förundrad över att man faktiskt kan spä ut maten med vatten.

 8. Ojsan! Av boken lär jag mig att vänta med testen innan...
  Stefan Grazia, 8 september 2013

  Ojsan! Av boken lär jag mig att vänta med testen innan jag en tidig morgon/sen kväll kolla leveransförpackningar alternativt sopkartongerna! De kanske kör bort dem som högriskavfall med säkerhetsvakter omkring.

  Mer aha - Vissa kedjor kan glömma min närvaro i fortsättningen med tanke på vad de lovar och vad jag faktiskt får på tallriken. Att behöva vänta 25 minuter på uppvärmt färdigstyckat prefabricerat, som ofta är defekt, vittnar om ägarens ointresse för sin personal och sina kunde... Läs hela recensionen

 9. Den var bra i början men sedan betraktar jag...
  Lars Envall, 5 september 2013

  Den var bra i början men sedan betraktar jag historiken över utspisning på tåg och flyg som utfyllnad för att det skulle bli en bok.

 10. Boken borde väcka opinion så fort som möjligt. Bokens...
  Ove Axelsson, 2 september 2013

  Boken borde väcka opinion så fort som möjligt. Bokens innehåll är skrämmande, att maten man äter snart bara är kemi.

 11. Mats-Eric Nilsson är värd sin vikt i guld för allt...
  Agneta Röös, 30 augusti 2013

  Mats-Eric Nilsson är värd sin vikt i guld för allt arbete han lagt ned för att belysa matfusket inom livsmedelsindustrin och restaurangbranschen.

 12. Klockren bok om den bittra sanningen. Hur vi...
  Fröken Loo, 28 augusti 2013

  Klockren bok om den bittra sanningen. Hur vi konsumenter blir lurade i butiker har Mats-Eric sedan länge bevisat. Fusket i restaurangvärlden har för mig varit känt, då jag själv är i branschen men vill mer än gärna lämna just den delen. Och att det nu kommit ut till allmänheten är så viktigt!

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Mats-Eric Nilsson