Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2013-07-15
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
120 g
SAB
Qaea,332.494
ISBN
9789170377372
Eurokrisen (pocket)

Eurokrisen

(5 röster)
Pocket Svenska, 2013-07-15
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 19 december kl. 22:30 för leverans innan julafton
Den europeiska valutaunionen EMU har utvecklats till ett dyrbart experiment, och historiens dom kommer att bli hård.
Länge såg det ut att gå bra, och EMU fick nya medlemmar. Men bakom en fasad av hygglig tillväxt växte underskott, obalanser och bubblor. När den stora finanskrisen bröt ut hösten 2008 kom spänningarna mellan och inom EMU:s medlemsländer upp till ytan.
Eurokrisen är en skakande skildring av vad som har gått snett med det politiska prestigeprojektet EMU. Tonvikten i boken ligger på en analys av orsakerna till valutaunionens kris och på den bedrövliga krishanteringen.
De ekonomiska effekterna ser vi redan i form av en stor och växande arbetslöshet inom nästan hela Europa. Krisländer med massarbetslöshet anklagas för att »leva över sina tillgångar« när det är uppenbart att de idag lever långt under sina tillgångar.
I krisens spår urholkas demokratin. Åtstramningsprogram skrivs ut av de verkliga makthavarna: finansmarknaderna, EU-kommissionen och Internationella Valutafonden. I krisländerna börjar valet stå mellan medlemskap i EMU och bevarat folkstyre.
Stefan de Vylder stod på nej-sidan i den svenska folkomröstningen om euron år 2003. Men det är inte skadeglädje som präglar Eurokrisen utan en blandning av ilska och sorg över att Europas ledare har fört oss mot denna avgrund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eurokrisen
  2. +
  3. Något är ruttet i Sverige : om sakernas tillstånd & vad de kunde vara

De som köpt den här boken har ofta också köpt Något är ruttet i Sverige : om sakernas tillstå... av Kajsa Ekman Ekis, Christoph Emanuelle Fielder, Mattias Gardell, Sara Granér, Kalle Haglund (pocket).

Köp båda 2 för 94 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Eurokrisen