Yes! : därför köper vi det vi inte behöver (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2015-10-09
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais, Eva (form)
Dimensioner
210 x 160 x 15 mm
Vikt
401 g
SAB
Qblbmd
ISBN
9789170377464
Yes! : därför köper vi det vi inte behöver (inbunden)

Yes! : därför köper vi det vi inte behöver

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-10-09
186
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
VI KÖPER, KÖPER, KÖPER. Varor, tjänster, livsstilar, drömmar, relationer allt bjuds ut dygnet runt. Förr var det produktionen som drev samhällsekonomin. Idag är det den privata konsumtionen.

Konsumtionen ska göra oss lyckligare, tror vi. Men de flesta undersökningar tyder på raka motsatsen. Och än värre den eviga tillväxten driver oss mot en ekologisk katastrof.

Så varför köper vi sådant vi inte behöver eller ens vill ha, varför fortsätter vi med den livsstil som gör oss tommare, mer stressade och dessutom förstör det enda jordklot vi har att leva på?

Detta är en av vår tids största gåtor. Det är också frågan som står i centrum för Katarina Bjärvalls bok Yes! Därför köper vi det vi inte behöver.Ett svar är att dagens hela samhälle är organiserat kring tillväxt, konsumtion och vinst och att pengar att handla för kan trollas fram genom ständigt tillgänglig kredit.

Ett annat svar finns i vår egen hjärna, i belöningssystemet, som gör att vi får snabba lustkänslor av nya prylar och upplevelser. Nyckeln är dopamin, den signalsubstans som kan göra oss beroende inte bara av droger och alkohol utan också av godis och lajks på Facebook.

Idag har den avancerade vetenskapen om hjärnan och om människors beteende ställts i konsumtionssamhällets tjänst. Reklam framstår mer och mer som gårdagens sätt att påverka. Framtidens heter neuromarketing.

Yes! är en skrämmande bok om hur de kommersiella krafterna bokstavligt talat invaderar och styr oss, men också en hoppfull vision om hur vi återtar makten över våra liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Yes! : därför köper vi det vi inte behöver
 2. +
 3. Jag har inte råd : Sorrow nr 5

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag har inte råd : Sorrow nr 5 av Marcus Stenberg (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Yes! : därför köper vi det vi inte behöver. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok jag inte behöver
  Anni, 17 januari 2017

  Då jag läst och högt uppskattat de tidigare böcker Katarina Bjärvall skrivit blev jag mycket besviken över att denna bok inte alls lever upp till mina förväntningar. Jag fick kämpa mig fram till sidan 184 innan jag äntligen börjar känna igen författarinnans röst och över huvud taget kan relatera till det hon skriver om. Ämnet är relevant och viktigt, men texten är tungrodd och innehållet tråkigt paketerat. Igenkänning saknas helt för min del. Hon skriver om människor som resonerar och agerar ... Läs hela recensionen

 2. Uppmärksammar problemen
  Micke Andersson, 5 januari 2016

  En bok som pekar ut en stor mängd problem med konsumtionssamhället och som därför framstår som viktig. Det enda jag saknar är en riktigt djuplodande analys av hur samhället blev så här.

 3. Vad vi konsumenter behöver.
  Lars-Christer Svensson, 23 december 2015

  En utomordentlig bok som belyser varför vi köper allt onödigt. Vem som vinner på vår dåliga motståndskraft, samt tipsar om hur vi bör tänka och agera, både för vår plånboks och miljöns skull. Denna bok kan inte anses vara ett onödigt köp.

 4. Absolut värd att läsa!
  Nöjd med Bokus, 17 november 2015

  Går på djupet i analysen, väljer olika perspektiv, trevligt och personligt skriven - tänkvärd: Är det så här vi vill ha det?

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Yes! : därför köper vi det vi inte behöver