Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2014-04-03
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Lindström, Conny (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
458 g
SAB
Noea
ISBN
9789170377600
Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna (inbunden)

Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-04-03
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det här är bland det absolut bästa man kan läsa om man vill komma in i och förstå det här jättelika landet" Magnus Utvik, Gomorron Sverige

"Faktaspäckad och underhållande journalistisk dramaturgi [...] Att läsa Wongs utomordentliga Kinaskildring är som att betrakta en blind jättes lek.[...] Det allra viktigaste i Wongs måste läsas-bok är kapitlet om just luftföroreningarna." Björn Gunnarsson, Göteborgs-Posten

"En spännande och upplysande resa, styvt upplagd och oavbrutet intressant. Wong är en journalist av den samtida sort som på en gång rapporterar, resonerar och kommenterar, och hans styrka som författare ligger i både den språkliga energin och den klara blicken för vad som sker i det som synes ske." Lars Linder, Svenska Dagbladet

Om Kinas provinser vore länder skulle 15 av dem finnas med bland världens 50 största ekonomier. Välståndet ökar och produktionen går på högvarv. För första gången på hundra år kommer snart inte en demokrati att vara världsetta längre.
Journalisten och Kinakännaren Ola Wong har bott och rapporterat från Kina i många år. När det blev hälsosammare att bo i ett rökrum än i Peking bestämde han sig för att flytta hem samtidigt som han ställde sig frågan varför blev det såhär?
Pekingsyndromet är den underhållande och gripande berättelsen om hur den nya supermaktens ekonomi och politik fungerar och varför den leder till instabilitet i landet och är en miljökatastrof för världen. De senaste åren av ekonomisk boom har inte alls inneburit kommunistpartiets reträtt utan snarare dess återkomst.
Ola Wong spårar orsaken tillbaka till hur dagens ledare drabbades av Mao-tidens terror som barn, ett nationellt trauma som gjorde dem besatta av stabilitet och tvingade dem att ständigt skriva om historien.
Pekingsyndromet är reportageguiden som förklarar den nya supermakten Kina. En nödvändig läsning för alla som trodde att de inte var berörda av Kina.

Ola Wong är författare och journalist. Han har bott i Shanghai och Peking under flera år och rapporterat hem i bland annat Svenska Dagbladet och Sydsvenskan. Han belönades med Guldspaden 2011.
Läs mer här:
http://olawong.squarespace.com/about-me/
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna
 2. +
 3. No, I'm from Borås

De som köpt den här boken har ofta också köpt No, I'm from Borås av Ola Wong, Magnus Laupa (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra inblick i Kina
  Ann, 26 november 2014

  Ola Wong skriver journalistiskt, dvs rappt och översiktligt. Det här är som att läsa en lång artikel. Den är bra och jag tycker mig få en bra inblick i dagens Kina.

 2. Utmärkt bok
  Stefan Freccero, 30 oktober 2014

  Utmärkt bok som förklarar Kinas moderna historia som är lika med kommunistpartiets.
  Välskriven av insatt författare. Mycket som jag aldrig fick veta under mina historielektioner under 70-talet.
  Stefan Freccero
  Malmö

 3. Träffsäkert och pedagogiskt
  Mattias Rehn, 23 juni 2014

  Ola Wong beskriver ett komplext samhälle i förändring med historiska återblickar som på ett pedagogiskt sätt kopplar ihop och reder ut. Metoden och sättet att skriva känner man igen från tidigare böcker.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ola Wong

 • När tusen eldar slickar himlen : Kinas väg till framtiden

  Ola Wong

  Kina har länge drömt om det stora språnget. Nu har man efter många år tagit det. Omvärlden tittar på med häpnad och förvirring. Hur är detta möjligt? Vad kommer det att leda till? Det som idag pågår i Kina är ett drama av episka proportioner. Den ...

 • No, I'm from Borås

  Ola Wong, Magnus Laupa

  Redan som barn i början av 1920-talet tvingades Wang Shixun arbeta som kuli i Peking, eftersom bägge föräldrarna missbrukade opium. Under många år var han legosoldat under vitt skilda krigsherrar dock aldrig Mao. I slutet av 50-talet skickades han...

Bloggat om Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna