Store bror (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2015-03-04
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Johanna Svartström
Originaltitel
Big Brother
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
233 x 165 x 25 mm
Vikt
580 g
SAB
Hce
ISBN
9789170377617
Store bror (inbunden)

Store bror

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-03-04

Slutsåld

"Store bror är sannolikt det bästa Shriver skrivit sedan Vi måste prata om Kevin" /Jeanette, Bokhora.se

"Det är enastående beskrivet och gestaltat inifrån glasklara insikter" /Lena Andersson, DN

"Shriver skriver lika raffinerat om syskon och äkta makar som Jonathan Franzen i Tillrättalägganden eller Siri Hustvedt i senaste romanen Den lysande världen, vilken även den elegant kretsar kring roller, förväntningar, drömmar och besvikelser. Store bror är en storslagen, tänkvärd roman" Maria Domellöf-Wik, GP

"En insiktsfull, intressant skildring av vårt besatta förhållande till maten, vikten och kroppen." Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Lionel Shriver är smart, stenhård och mycket läsvärd." /Camilla Carnmo, BLT

När Pandora plockar upp sin äldre bror Edison på flyplatsen, känner hon inte igen honom. Under de år som gått sedan sist, har den en gång smala, hippa New York-jazzpianisten gått upp tiotals kilo. Vad var det som hände?
För Pandoras man, Fletcher, en manisk cyklist som numera ratar de rätter som Pandora älskar att laga till honom, blir broderns besök en pina. Till slut ger han sin fru ett ultimatum: Det är han eller jag.
Träffsäkert och med rasande energi skriver Lionel Shriver om fetma, en samhällsfråga som för många också är plågsamt personlig. Hur mycket är vi villiga att offra för att rädda dem vi älskar? Och kan man alltid rädda dem från sig själva? Store bror är en gripande roman om syskon och äktenskap, förnuft och fördomar, val och icke-val.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Store bror. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 19 april 2015

  Jag har inte läst någon bok av Lionel Shriver tidigare, trots att det här är hennes femte bok som är översatt till svenska.

  Däremot har jag sett filmen "Vi måste tala om Kevin" ("We need to talk about Kevin") som baserar sig på hennes mest kända bok. Jag har förstått att den boken är mycket bra, och jag tyckte att filmen var mycket bra.

  Nu har jag läst Lionel Shrivers senaste roman, "Store bror" (Big Brother), och jag tyckte att den var mycket, mycket bra.

  Boken ... Läs hela recensionen

 2. Fetma och syskonkärlek
  Annette , 12 april 2015

  Shriver har fint flöde i sitt berättande, även om hon är lite mångordig ibland.
  Boken är intressant ur många aspekter, men främst ur fetmaperspektivet.
  Lillasystern tar emot sin storebror på flygplatsen, utan att veta att han har gått upp 100 kilo sedan de sågs sist. Det blir en chock för henne och hennes man och barn.
  Del två av boken slukade jag, men ville verkligen veta hur det skulle gå. Det blev ett oväntat slut, på gott och ont.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lionel Shriver