Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kalahari (del 3)
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2014-03-10
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Eriksson, Frida (form) / Berg, Lasse (foto)
Dimensioner
233 x 160 x 25 mm
Vikt
795 g
SAB
Ueaa
ISBN
9789170377761
Ut ur Kalahari : drömmen om det goda livet (inbunden)

Ut ur Kalahari : drömmen om det goda livet

(30 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-03-10
220
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Ut ur Kalahari drömmen om det goda livet är Lasse Bergs tredje och avslutande del av de uppmärksammade och storsäljande Kalahariböckerna om människans evolution och historia.
Över hela världen har människan fått nya drömmar om det goda livet. Det gäller såväl Seouls trendigaste tonåringar som en kvinna i en isolerad afrikansk ökenbosättning. Människan lever längre, är mer välnärd, mindre fattig, upplever mer fred och mer demokrati än någonsin under de senaste tiotusen åren. Hon är ständigt uppkopplad och samtidigt kanske ensammare än på sex miljoner år. Vad gör det nya livet med vår inre, uråldriga natur? Och vilka är drivkrafterna bakom denna explosiva utveckling?
I Gryning över Kalahari undersökte Lasse Berg de senaste sex miljoner åren av våra förfäders historia. I den Augustnominerade Skymningssång över Kalahari skildrades den revolution av vårt sätt att leva som ägde rum för tiotusen åren sedan.
Den här gången zoomar han in på utvecklingen i världen de senaste femtio åren. Vi får följa honom tillbaka till länder i Asien och Afrika där han tidigare bott, på återbesök i byar, städer och hos människor han skildrat ända sedan 60-talet. Det han ser är en sällan skildrad men genomgripande omläggning av vår livsföring på bara några årtionden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ut ur Kalahari : drömmen om det goda livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En spännande resa
  Inge Benson, 3 maj 2017

  Mycket bra avslutning på en mycket intressant trilogi. En resa genom alla världsdelar, över ett mycket långt tidsspann. Mycket läsvärd bok som gen en spännande insikt i människans historia och rörelser från sitt ursprung i Afrika.

 2. Mer personlig...
  Örasad, 21 november 2014

  ...än de två första böckerna i serien. Personligen tycker jag inte denna bok är lika intressant som de två andra, men ger ändå en del intressanta perspektiv på vår samtid.

 3. Kalahari-böckerna - GILLA!
  Eli, 23 oktober 2014

  Lasse Bergs böcker om Kalahari är helt fantastiskt bra. Böckerna är spännade och bitvis har jag sträckläst dem. Den senaste boken ger känslor av hopp och förtvivlan. Vart är vi på väg egentligen? Positiv utveckling på många sätt i Asien men hur mår människorna rent psykiskt av en så snabb omställning? Hur ska det gå i Afrika? Hur hanterar västvärden problemen i Afrika - hjälper man till eller skor man sig på vissa Afrika-staters enorma naturtillgångar? Hur kan man hjälpa vissa länder att få... Läs hela recensionen

 4. Medryckande och angelägen.
  sundmedmej.se (Uppland), 1 juli 2014

  Boken är lättläst och engagerande. Lasse Berg är en författare som kan få mej att sträckläsa om saker som man annars måste läsa om i fnösktorra artiklar eller svårlästa avhandlingar. Det känns som om jag läser en spännande roman blandat med biografi och med inslag av deckargåtor och där man hela tiden vet att detta är verkligheten, inte en påhittad eller tillrättalagd fiktion. Alla tre Kalahariböckerna rekommenderar jag varmt.

 5. Utvecklingen i två världsdelar
  Siv Lisbeth Hamring, 7 april 2014

  Författaren skriver på ett engagerat sätt om sin förvåning över utvecklingen i asiatiska länder som han trott skulle fortsätta plågas av fattigdom. Det har ändrat sig oerhört mycket och mest till det bättre, anser han. Han noterar dock hur konsumismen har gripit omkring sig och konstaterar att människor kanske inte blivit lyckligare. När han fortsätter med Afrika och söker efter tecken till samma utveckling där blir det inte lika lätt att finna och han analyserar vilka förutsättningar som har... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Ut ur Kalahari : drömmen om det goda livet