Min nattbror (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2014-04-03
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Originaltitel
Mon frère nocturne
Medarbetare
Hellgren, Joanna (form)
Illustratör/Fotograf
Joanna Hellgren
Dimensioner
244 x 167 x 8 mm
Vikt
246 g
SAB
Hci
ISBN
9789170377815

Min nattbror

Häftad,  Svenska, 2014-04-03

Slutsåld

Jakob bor i en lägenhet tillsammans med sin mamma och ska snart fylla tio år. Ju närmare födelsedagen kommer, desto märkligare beter sig den annars så lydige Jakob han skolkar från skolan, övar inte på pianoläxan och ger sig ut på långa upptäcksfärder med sin nyblivna vän Miranda, som är den enda som får veta hans hemlighet.
För det är så att Jakob haft en bror, som också hette Jakob. Som dog i en tragisk olycka nio månader innan Jakob föddes. På sin tioårsdag.
Nu har han blivit en nattbror, som besöker Jakob i drömmen och får honom att undra var den andre Jakob slutar och var han själv börjar. Och om även han kommer att möta sitt öde den dagen, om bara ett par veckor, då han ska fylla tio år.

Äntligen kommer en svensk utgåva av Joanna Hellgrens debutbok Min nattbror. Den kom ut i Frankrike 2008, och utvaldes till sélection officielle vid Europas största seriefestival i Angoulême. Boken följdes av trilogin om Frances, som hyllats och skördat priser både i Sverige och Frankrike. Men det var med Min nattbror det började, ett både skrämmande, poetiskt och inkännade porträtt av ett barn som växer upp i skuggan av sitt döda syskon. Liksom i Frances-trilogin får vi se en komplicerad, ibland hotfull omvärld med barnets klara ögon, i en otivelaktigt Hellgrensk historia som kan läsas av alla åldrar, utan att för den sakens skull väja för det allra svåraste.

Joanna Hellgren, född 1981, har en bakgrund som illustratör och bokformgivare, och bodde under några år i Paris. Hon är mest känd för Frances-trilogin som först publicerades i Frankrike, och där nominerades till priset Artémisia, vilket uppmärksammar kvinnliga serieskapare. I Sverige har Frances belönats med Urhunden för bästa svenska seriealbum, samt Expressens ungkulturpris Heffaklumpen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joanna Hellgren