Hundra år i samma klass (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2014-05-02
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Illustratör/Fotograf
Mats Källblad
Dimensioner
235 x 170 x 20 mm
Vikt
660 g
SAB
Hci
ISBN
9789170377822
Hundra år i samma klass (häftad)

Hundra år i samma klass

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-05-02
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hundra år i samma klass inleds med den sanna historien om Mats Källblads mormor Ester, uppvuxen i statarfamilj och mor till elva barn som kom att spridas ut till olika fosterhem. Han utforskar den bakgrund som formade honom och skapade en vilja att berätta en annan historia än vad den skrivande, målande och filmande klassen brukar förmedla.
Hans historia blev till Garagedrömmar, Vakna laglös och och Lång väg tillbaka, en seriealbumtrilogi med självbiografiska inslag som återpubliceras och ges ett nytt sammhang i denna volym. Här möter vi vännerna Isak och Molly som växer upp i ett litet samhälle på landet, arbetar på snickeri, mekar, målar, spelar i band och försöker komma fram till vad de vill göra av sina liv. Ute i världen konfronteras de sedan med den kulturella medelklassen, och kommer i kläm mellan två olika världar.
Hundra år i samma klass är en stort anslagen serieroman som slår en båge från tjugotalets statarsamhälle till dagens Sverige, där det går att blunda för klassamhället om man inte råkar se det underifrån. Den är något så unikt som en seriebok i Moa Martinsons eller Ivar Lo-Johanssons anda, en tecknad arbetarskildring för och om vår tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hundra år i samma klass
 2. +
 3. Gränslösa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gränslösa av Mats Källblad (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hundra år i samma klass. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. HUNDRA ÅR I SAMMA KLASS
  Marie , 23 april 2018

  Berättelsen om Ester bodde vara obligatorisk i alla skolor i hela landet! ämne Historia, Biologi, Samhällskunskap m.m. Det är en kärleksfull berättelse som alla kan läsa och förstå. UTMÄRKT!

 2. gillade den
  mangafan, 29 september 2014

  Jag har egentligen ingen anknytning till vare sig orterna eller det manliga anslaget men det finns något djupt mänskligt med dessa vilsna själar som kanske vill någon annanstans men vem har sagt att det är bättre där.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mats Källblad