Språnget ut i friheten : om ögonblicket då konsten blir revolutionär (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2015-01-21
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form) / Hansson, Kerstin (form)
Dimensioner
175 x 125 x 15 mm
Vikt
199 g
SAB
G.04
ISBN
9789170377877

Språnget ut i friheten : om ögonblicket då konsten blir revolutionär

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-01-21
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad händer när man läser en bok? Vilka energier förlöses? Hur går det till när konst blir revolt och frihet?
Birgitta Holm har arbetat som litteraturforskare i över femtio år och funderat kring vad konsten har att ge oss. En personlig kanon har utkristalliserat sig. Ett eget förråd av minnen, där den förlösande frihetskänslan är avgörande.
I Språnget ut i friheten återvänder Birgitta Holm till de stora böckerna, filmerna och sångerna som format henne sommänniska.
Visor av Bellman, Sjöberg, Ferlin, Taube. Franska, engelska eller amerikanska filmklassiker som De 400 slagen, Långdistanslöparens ensamhet och Butch Cassidy och Sundance Kid. Stilbildande romaner som James Joyces Odysseus och Virginia Woolfs Mrs Dalloway. Men också mer överraskande verk som filme Dirty Dancing här granskad av en som ägnat sina senaste decennier åt pardans, eller författaren Sami Saids böcker.
Birgitta Holm vandrar med yrkeskunnig blick genom verken. Lyfter fram, visar på, kommenterar. Men framför allt läser hon med lust. En lust som väcker lust att följa henne i språnget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Språnget ut i friheten : om ögonblicket då konsten blir revolutionär
 2. +
 3. Konstens betydelse : om konstarterna och litteraturen i skola och samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konstens betydelse : om konstarterna och litter... av Madeleine Hjort (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Språnget ut i friheten : om ögonblicket då konsten blir revolutionär. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besvikelse
  Litterär Lisa, 2 april 2015

  Birgitta Holm, en fantastisk kunnig berättare, har här gjort ett nervöst sammelsurium som inte berör. De många litterära namnen hon hoppar igenom är förstås en test om man/kvinna är litterärt bevandrad.
  Men det blir ytligt.Och den så kära personen vars lidande nämns däremellan får på slutet av sitt liv också nämnas som någon som springer ut i friheten. Synd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Birgitta Holm