Stora boken om Ratte : Samlade serier 1978-1985 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2015-10-05
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Nylén, Kristoffer (form)
Dimensioner
295 x 220 x 25 mm
Vikt
1131 g
SAB
Hci
ISBN
9789170377891
Stora boken om Ratte : Samlade serier 1978-1985 (häftad)

Stora boken om Ratte : Samlade serier 1978-1985

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-10-05

Slutsåld

I det tidiga 80-talets Stockholm lever taxichauffören Gerhard »Ratte« Rask, den fackligt aktiva slipsarbetaren Berit Aster och den bohemiske konstnären Lionardo Davidsson. Trion hamnar ständigt i de mest halsbrytande äventyr: Ett kassettband innehållande styrsystemet till ett nytt robotsystem förväxlas med ett rockbands demotejp och blir en internationell hit. Tankar man hos bensinbolaget Joxo upplöses ens bil i atomer och spåren leder till en mystisk oljeborrplattform i Nordsjön. Mysterierna är många: Vem har kidnappat Cikoragias utrikesminister Pampas Lapaloma? Varför förföljer en CIA-agent Rattes dansband? Och hur i hela världen kan det visas reklam för Coca-Cola i Leonid Brezjnevs TV?

Serien Ratte publicerades i Aftonbladet 19781985 och kommenterade aktuella händelser och trender som kärnkraftsomröstningen, ubåtsjakter, miljöskandaler och hälsofanatism. Kändisar som Olof och Lisbeth Palme, Ulf Adelsohn, Ronald Reagan, Jan Myrdal, Lill-Babs och Magnus Uggla passerar revy och bidrar starkt till seriens status som tidsdokument.

Ratte är en rafflande komisk äventyrsserie, men samtidigt en unik inifrånskildring av ett Sverige före Palmemordet där agendan sätts av Socialdemokraterna, LO och SVT.

Denna praktvolym innehåller samtliga serier från de sex sedan länge slutsålda Ratte-albumen, samt allt som kunnat uppbringas av det material som endast publicerades i Aftonbladet. Boken avslutas med ett ingående efterord av Ratte-experten Bror Hellman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stora boken om Ratte : Samlade serier 1978-1985. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. nostalgitripp
  Conny H, 27 oktober 2015

  Underbar nostalgitripp och ett skönt tidsdokument, man ser också tydligt hurbåde skaparen och serien har utvecklats. Det enda _möjligen_ negativa är att den är så pass tjock och tung.

 2. Utsökt utgåva av småtrevlig serie
  Olof Öberg, 21 oktober 2015

  Som återutgivning av en klassisk serie är detta en föredömlig utgåva. Allt som publicerades när det begav sig och mer därtill, samtida intervju med serieskaparna, bildregister över alla förekommande "verkliga" personer och ett välskrivet förord av trivsamme Kalle Lind. Dessutom ett riktigt snyggt album. Högsta betyg till Galago.

  Jag är dock mer kluven till själva serien, vilket jag vad jag minns var redan när den gick i Aftonbladet. Manusen känns platta, skämten är inte så roliga, en... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Stora boken om Ratte : Samlade serier 197...