Mysteriet mamma (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2014-08-25
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Mysteriet mamma
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
215 x 145 x 156 mm
Vikt
364 g
SAB
Lz
ISBN
9789170377938
Mysteriet mamma (inbunden)

Mysteriet mamma

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2014-08-25
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
När Mysteriet mamma utkom i Norge hösten 2013 utsågs den till en av årets bästa böcker av ett flertal tidningar såsom Aftenposten, Verdens Gang, Varden och Klassekampen. Den nominerades också till Bragepriset. Författaren Trude Lorentzen har tidigare belönats med Den store journalistprisen.
När Trude Lorentzen är 15 år tar hennes mamma livet av sig. Det sker plötsligt efter en kort tids psykisk sjukdom och Trude kan inte förstå varför, hur hennes mamma kan välja att överge henne. Hon flyttar hem till sin pappa och de stuvar in alla mammans saker på vinden, försöker lämna det bakom sig.
Tiden går, Trude blir vuxen och har nästan lyckats förtränga självmordet. Tills hon själv blir mamma. Då bestämmer hon sig för att gå upp på vinden för att försöka förstå vad som hände och lära känna sin mamma på nytt.
Mysteriet mamma är en dotters kärleksförklaring till en mor som inte klarade av att leva. Det är en historia om vanmakt och hopp, sorg och överlevnad. Och om fruktan att vakna upp en morgon och vara en annan än när man somnade kvällen innan.
»Det är något med färgerna på den bilden, den orangea sjuttiotalstapeten, våra matchande vinröda blusar. Vi omfamnar varandra, min arm runt hennes nacke. Mamma, min mamma. Den bilden är vi, allt vi hade tillsammans, fångat i en exponering. Det verkar omöjligt att föreställa sig att dessa två människor inte skulle vara lyckliga för alltid.«

»Mysteriet mamma av Trude Lorentzen fångar läsaren omedelbart - inte bara genom att skildra en tragedi eller ett trauma, utan i ett naket försök att blåsa liv i en älskad mor som begår självmord när dottern är femton år.« Aftenposten

»En dotters intagande bok om en mamma, ett självmord, ett mysterium.« Verdens Gang

»En stark läsupplevelse« Dagsavisen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mysteriet mamma