Slaktmånad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kautokeino (del 2)
Antal sidor
338
Utgivningsdatum
2014-09-08
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Skarbrandt, Göran (form)
Dimensioner
235 x 163 x 25 mm
Vikt
610 g
SAB
Hc
ISBN
9789170378010

Slaktmånad

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-08
223
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I oktober 2013 hittas en man i en bil på en avlägsen fjällväg utanför Kautokeino i Nordnorge, skjuten med ett prickskyttegevär. Det är Torben Nyhlén, statssekreterare i svenska näringsdepartementet. Omständigheterna gör att det klassas som terrordåd och säkerhetspolisen i både Oslo och Stockholm kopplas in.
Samtidigt har kampen hårdnat om rätten till marken i Sápmi, samernas traditionella renbetesland. Till följd av ökad internationell efterfrågan har utvinning av dyrbara metaller blivit allt mer lönsamt. Det svenska Polar Gold AB vill öppna en nerlagd gruva väster om Kautokeino. Men kommunstyrelsen röstar emot.
Alla är dock inte motståndare till ny industri i trakten: fler arbetstillfällen och lönsamma bidrag lockar och Sametinget tonar ner risken för förgiftat vatten och förstörd natur.
Åklagare Anna Magnusson är numera aktiv renägare på deltid. Hennes familj dras snart in i konflikten eftersom det är på deras traditionella parnings- och kalvningsområde som gruvan ligger. När så ännu ett mord inträffar blir stämningen än mer spänd i det lilla slutna samhället långt norr om polcirkeln.

Lars Pettersson bor halvårsvis i Kautokeino och debuterade 2012 med deckaren Kautokeino, en blodig kniv som belönades med Deckarakademins pris för bästa debut. Nu fortsätter han skildra åklagare Anna Magnusson och livet i Kautokeino i den fristående fortsättningen Slaktmånad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slaktmånad
 2. +
 3. Kautokeino, en blodig kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kautokeino, en blodig kniv av Lars Pettersson (pocket).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Slaktmånad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Slaktmånad
  Strulputte, 16 maj 2017

  Del två, del ett är Kautokeino - en blodig kniv. Slaktmånad utspelar sig runt Kautokeino när vintern är på gång. Det tar ett tag innan boken huvudhandling börjar, ett mord som ett antal höjdare i både svenska och norska tror sig enkelt kunna lösa. Efter tre veckor sitter de fortfarande fast med i stort sett ingenting. Mycket handlar om samernas levnadssätt, levnadsvillkor, sedvänjor och illgärningar mellan samerna. Juristen Anna, från första boken, har flyttat upp från Stockholm för att ta ha... Läs hela recensionen

 2. Slaktmånad. Ingen vanlig deckare
  Anna Johansson, 30 januari 2015

  Har läst både Slaktmånad och Kautokeino . Tyckte mycket bra om båda. Ovanligt att denna del av vårt avlånga land skildras så naket och utan turistfjäsk. Intressant också att läsa om de olika intressekonflikter som självklart finns även långt uppe i norr. Uppfattar det som att Lars Pettersson är såväl engagerad som initierad vad gäller markkonflikter, hierarkin inom samebefolkningen och de skumma gruvbolagens agerande.
  Inte först och främst en deckare eller spänningsroman. Snarare ett up... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 3 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 oktober 2014

  För knappt ett år sedan så läste jag Lars Petterssons första roman, "Kautokeino, en blodig kniv". Jag tyckte mycket, mycket om boken, och den fick nästan högsta betyget av mig.

  Så jag hade väldigt höga förväntningar på den fristående fortsättningen "Slaktmånad". Men tyvärr så levde inte boken riktigt upp till mina förväntningar.

  Miljöskildringarna tyckte jag i och för sig var bra även i den här boken. Men jag tyckte att själva handlingen var lite väl invecklad och inte sär... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lars Pettersson