Det som händer i skogen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2014-08-05
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
235 x 170 x 15 mm
Vikt
413 g
SAB
Hci
ISBN
9789170378065
Det som händer i skogen (häftad)

Det som händer i skogen

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-08-05

Slutsåld

Trettonåriga Aida bor på landsbygden runt en liten stad i Småland. Hon och hennes kompisar, Marre och Tess, har precis börjat sjuan i en ny klass. De möter för första gången allt som tonåringar tampas med och inser att det gäller att visa sig stark för att inte förlora sin plats i statusordningen eller sin egen stolthet. De tre kompisarna måste förhålla sig till den nya gruppen, de sociala reglerna och forma sin egen identitet så att de passar in.

Aida är orädd och självständig men i hennes nya tillvaro finns, å ena sidan, hårda sociala regler och, å andra sidan, någon slags laglöshet. Hon lever i en värld där de vuxnas insyn upplevs som ett hot och där ingen får chans att skydda henne. Det här en berättelse om att gå från barn till tonåring, om att parera hot som verkar höra den här åldern till: den egna vilsenheten, maktkamper och framförallt sexuella övergrepp som ingen tar på allvar.

Hilda-Maria Sandgren tecknar i blyerts melankoliskt upp början av resan genom det där gränslandet mellan barn och vuxen. Kampen, skratten och de sår som rivs upp för att kanske aldrig riktigt läka.

Hilda-Maria Sandgren (f. 1984) växte upp i Småland men lever idag i Göteborg där hon utbildar sig till lärare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »