Torskarnas pride-parad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2014-11-20
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
333 g
SAB
Hci
ISBN
9789170378096
Torskarnas pride-parad (häftad)

Torskarnas pride-parad

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2014-11-20

Slutsåld

Är det ett jobb att va gravid?

I Torskarnas pride-parad ser Sara Hansson en skenande marknadsekonomi som gör allt fler delar av mänskligt liv till handelsvaror. Kvinnligt kodade kroppar drabbas hårdast. I surrogatindustrin är graviditet ett arbete, i prostitutionen är sexualiteten en vara och fantasifulla slogans används för att tvätta rent fasaden för kunderna. Vad vill den liberala berättelsen säga om våra liv och hur ser det avgrundsdjupa gapet ut mellan den och vår materiella verklighet? Och är det inte lite väl mycket begärt att
det ska finnas en världs-omspännande människohandel bara för att man
har en sexfantasi?

I serier som är både lättillgängliga, rasande och samtidigt fantastiskt roliga studerar Sara Hansson hur dom rikas begär alltid skrivs om till rättigheter, hur ointressant det är att tala om normer utan att tala om makt, och varför ingen vill kallas för offer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Torskarnas pride-parad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sara Hansson är bäst!
    Maria, 9 januari 2015

    Jag unnar verkligen alla människor att få uppleva Sara Hanssons serier! Hon tar ett alldeles eget grepp på vardagen och aktuella politiska frågor om vartannat. Underbart!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Hansson