Operation: operation : ett sjukt uppdrag för mister Majestic (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hari (Harry) Majestic (del 2)
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2015-03-10
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form) / Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
232 x 162 x 25 mm
Vikt
548 g
SAB
Hc
ISBN
9789170378317

Operation: operation : ett sjukt uppdrag för mister Majestic

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2015-03-10

Slutsåld

Hari Majestic har en dröm som vägrar att släppa taget om honom han vill bli en hjälte. Den drömmen tänker han förverkliga, kosta vad det kosta vill. Helst vill han träffa en hjältinna också. Men livet i verkligheten i den sydindiska mångmiljonstaden Bangalore är sällan så äventyrligt som på bio, erfar han när han startar en detektivbyrå tillsammans med en handfull vänner en utflippad videopirat, en råbakad rickshawförare och ett datorsnille som driver ett skumt internetkafé.
Deras första fall gäller en make som misstänker sin hustru för otrohet. Men utredningsarbetet går fruktansvärt snett och får gruvliga konsekvenser. Plötsligt befinner sig Hari mitt i en bisarr medicinsk thriller med skillnaden att istället för att utföra diverse hjältedåd håller han på att bli ett offer för en mordisk global maffia.
Operation: Operation är den efterlängtade fristående uppföljaren till svenskfinskindiske, Augustprisnominerade kultförfattaren Zac OYeahs mycket kritikerrosade detektivroman Operation Sandalwood (2013) som kallades för »en frisk fläkt som blåser in över det svenska deckarlandskapet«(Corren) och »en underbar bok« (Aftonbladet). Böckerna tar med läsaren till en värld som är märklig, färggrann, stundtals brutal och grotesk, men också full av humor och oemotståndliga vardagshjältar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Zac O'Yeah