Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2015-03-30
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Lindström, Conny (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
177 x 110 x 12 mm
Vikt
166 g
SAB
Noea
ISBN
9789170378324
Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna (pocket)

Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2015-03-30
55
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det här är bland det absolut bästa man kan läsa om man vill komma in i och förstå det här jättelika landet" Magnus Utvik, Gomorron Sverige

"Faktaspäckad och underhållande journalistisk dramaturgi [...] Att läsa Wongs utomordentliga Kinaskildring är som att betrakta en blind jättes lek.[...] Det allra viktigaste i Wongs måste läsas-bok är kapitlet om just luftföroreningarna." Björn Gunnarsson, Göteborgs-Posten

"En spännande och upplysande resa, styvt upplagd och oavbrutet intressant. Wong är en journalist av den samtida sort som på en gång rapporterar, resonerar och kommenterar, och hans styrka som författare ligger i både den språkliga energin och den klara blicken för vad som sker i det som synes ske." Lars Linder, Svenska Dagbladet

Om Kinas provinser vore länder skulle 15 av dem finnas med bland världens 50 största ekonomier. Välståndet ökar och produktionen går på högvarv. För första gången på hundra år kommer snart inte en demokrati att vara världsetta längre.
Journalisten och Kinakännaren Ola Wong har bott och rapporterat från Kina i många år. När det blev hälsosammare att bo i ett rökrum än i Peking bestämde han sig för att flytta hem samtidigt som han ställde sig frågan varför blev det såhär?
Pekingsyndromet är den underhållande och gripande berättelsen om hur den nya supermaktens ekonomi och politik fungerar och varför den leder till instabilitet i landet och är en miljökatastrof för världen. De senaste åren av ekonomisk boom har inte alls inneburit kommunistpartiets reträtt utan snarare dess återkomst.
Ola Wong spårar orsaken tillbaka till hur dagens ledare drabbades av Mao-tidens terror som barn, ett nationellt trauma som gjorde dem besatta av stabilitet och tvingade dem att ständigt skriva om historien.
Pekingsyndromet är reportageguiden som förklarar den nya supermakten Kina. En nödvändig läsning för alla som trodde att de inte var berörda av Kina.

Ola Wong är författare och journalist. Han har bott i Shanghai och Peking under flera år och rapporterat hem i bland annat Svenska Dagbladet och Sydsvenskan. Han belönades med Guldspaden 2011.
Läs mer här:
http://olawong.squarespace.com/about-me/
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna
 2. +
 3. Den kinesiska drömmen : Xi makten och utmaningarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den kinesiska drömmen : Xi makten och utmaningarna av Börje Ljunggren (häftad).

Köp båda 2 för 164 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En nation med ny ideologi
  Lennart Anderson, 5 november 2018

  Det mesta ny information. Lättläst.
  En del kapitel litet mycket detaljinfo om politik
  Bra bok som ger en bakgrund till dagens Kina.

 2. Asgrym!
  Per E, 13 december 2015

  Denna bok borde bli standardverk för alla som vill förstå hur makten i Kina fungerar och påverkar alla aspekter av livet där. Boken börjar att redogöra om Mao tiden, det stora språnget och kuturrevolutionen och går sedan vidare med att visa hur detta mörka förflutna påverkar dagens poliktiker och samhälle. Lättläst, tydlig och koncis. Asgrym helt enklet!

 3. Skarp, underhållande och informativ.
  Sven E, 4 maj 2015

  Ola Wong har i Pekingsyndromet lyckats vässa pennan än vassare än förut. Jag har själv bott i Kina i två år och läst massor med böcker och jag tror ingen lyckas vara så informativ och koncis och samtidigt verkligt underhållande. Pekingsyndromet ger en bra inblick och förståelse för flera aspekter av Kinas politik och samhälle. Första tanken direkt efter att jag läst boken var att jag ville läsa den igen.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ola Wong

 • När tusen eldar slickar himlen : Kinas väg till framtiden

  Ola Wong

  Kina har länge drömt om det stora språnget. Nu har man efter många år tagit det. Omvärlden tittar på med häpnad och förvirring. Hur är detta möjligt? Vad kommer det att leda till? Det som idag pågår i Kina är ett drama av episka proportioner. Den ...

 • No, I'm from Borås

  Ola Wong, Magnus Laupa

  Redan som barn i början av 1920-talet tvingades Wang Shixun arbeta som kuli i Peking, eftersom bägge föräldrarna missbrukade opium. Under många år var han legosoldat under vitt skilda krigsherrar dock aldrig Mao. I slutet av 50-talet skickades han...

Bloggat om Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna