Rörelsen : den andra platsen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Platserna (del 2)
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2015-09-15
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jansson, Alexander (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
532 g
SAB
Hc
ISBN
9789170378386
Rörelsen : den andra platsen (inbunden)

Rörelsen : den andra platsen

(21 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-15
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I SEPTEMBER 1985 flyttar John Lindqvist in i ett trångt och mörkt gårdshus på Luntmakargatan i Stockholm, vägg i vägg med Brunkebergstunneln. Han vill skapa sig en karriär som restaurangtrollkarl. Några veckor senare blir han tagen för stöld på Åhléns och tillbringar en natt i häkte. Under natten inträffar en rörelse av svårtolkad karaktär och när han återvänder till sitt hus dagen efter har något hänt. Fåglar faller från himlen och hans grannar beter sig underligt.

Snart upptäcker han att det finns något i det låsta duschrummet längst inne i tvättstugan, något som kan låta oss färdas till den andra platsen och besanna våra drömmar. Det kostar bara lite lite blod. När John så småningom börjar delta i verksamheten dras han ner i en ström av magi, våld och gemenskap som mynnar ut i mordet på Olof Palme.

Rörelsen den andra platsen är en prequel till John Ajvide Lindqvists förra roman Himmelstrand. Det är en berättelse om vår strävan efter sanning och samhörighet och priset vi är villiga att betala, om Stockholm i mitten av 80-talet, trolleri och socialdemokrati. Den är den andra delen i trilogin »Platserna« som kommer att avslutas med X den sista platsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rörelsen : den andra platsen
 2. +
 3. X : den sista platsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt X : den sista platsen av John Ajvide Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Rörelsen : den andra platsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Snyggt hantverk
  Sara , 2 juni 2021

  Riktigt snyggt parallellvärlds-bygge med både författarens biografiska inslag och verkliga händelser så som Palme-mordet inbakat i den övernaturliga världen i Platserna-trilogin. Ajvide Lindqvist är verkligen duktig på att nysta in olika trådar och få oss som läsare att försöka hitta vägen ut och den här boken är verkligen inte ett undantag. Med det sagt kan det bli en smula invecklat i tredje akten och därför tror jag det kan vara bra att ha läst "Himmelstrand" innan denna.

 2. Älskar Johns böcker!
  Cornelia, 14 januari 2016

  Så läskig och länkar perfekt tillbaka till förra boken, utan att det är övertydligt utan läsaren får förstå allt på egen hand.

 3. Ryslig och annorlunda
  Cecilia NE, 3 januari 2016

  Med sina självbiografiska inslag så sticker denna bok ut från övriga böcker av John Ajvide Lindqvist. Man känner dock igen mycket, framför allt sättet att bygga upp stämningar åt det rysligare hållet och hålla läsaren på sträckbänken.
  Man tvingas i frågesättandet vad som är riktigt och inte. Och vad som hör till denna värld och inte...
  Slukade denna och kan varmt rekommendera den!

 4. Snäppet bakom Himmelstrand men vågad och stark
  AEKH, 16 oktober 2015

  Ajvide kör vidare på mer abstrakt och oförklarlig skräck som rör sig in på det mer personliga och navelskådande. En 19-årig magiker flyttar in nära Brunkebergstunneln i en liten stuga på en gård för att kunna försöka påbörja sin karriär, men det är något i tvättstugan som börjar dra i honom.

  Jag fann föregångaren Himmelstrand bättre då omgivningen var mer tryckande, hotande och mystisk och karaktärsgalleriet större. Rörelsen är mycket mer personlig och huvudkaraktären är inte alltid ... Läs hela recensionen

 5. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 14 oktober 2015

  Oj! Vilken bok! Helt klart en av John Ajvide Lindqvists bästa, tycker jag. Jag känner mig helt tom nu, när jag har läst ut den. Känner en saknad efter att läsa boken, och längtar redan till den tredje och avslutande boken i den planerade trilogin. Trodde att den skulle komma om cirka ett år, men tydligen så är den inte planerad förrän om två år, tyvärr.

  Jag har alltid älskat John Ajvides böcker, ända sedan jag läste hans första bok, "Låt den rätte komma in", som kom ut 2004. Visst ä... Läs hela recensionen

 6. Vilken resa!
  FC, 11 oktober 2015

  Oj! Vilken resa?! Vad har jag läst? En självbiografi av en galen man? En historia som får mig att tro det är en självbiografi? Varför är detta "slajm" återkommande i flera böcker än bara Himmelstrand?

  Sträckläste boken på två dagar och jag gillade verkligen den. Den binder ihop, eller, man kan koppla ihop den med så många andra av John's böcker vilket får en att fundera över alla kopplingar med människor, händelser, platser mm. John lyckas på ett bra sätt binda ihop allting och det ... Läs hela recensionen

 7. Den andra platsen
  Jesper Almén, 1 oktober 2015

  Inte sedan Lilla Stjärna har jag blivit så uppslukad av en av Ajvide's böcker. Himmelstrand var bra men Rörelsen är fantastiskt bra!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist

Bokvideo