Etablissemanget : och hur de kommer undan med allt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2015-08-31
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Helena Hansson
Originaltitel
The Establishment: And How They Get Away With It
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
215 x 143 x 31 mm
Vikt
606 g
SAB
O
ISBN
9789170378461
Etablissemanget : och hur de kommer undan med allt (inbunden)

Etablissemanget : och hur de kommer undan med allt

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-08-31
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Etablissemanget är en av de mest läsvärda politiska böckerna på åratal." JOURNALISTEN

DET ÄR DAGS att rikta blicken uppåt. Mot etablissemanget. Det menar Owen Jones, den brittiska samhällskritikens nya stjärna.

Om vi ska förstå problemen i vårt samhälle måste vi inse vilka de egentliga makthavarna är. Vi lever i en demokrati och röstar in våra politiker i riksdagen där de utövar makten för vår räkning.

Men denna politiska demokrati har under senare år fått ta ett steg tillbaka. Andra krafter och intressegrupper, med större ekonomisk tyngd, har blivit allt starkare. De använder sina pengar och sina kontakter till att påverka politikerna och växer i många fall samman med dem. Dagens etablissemang bär på en känsla som kan sammanfattas i kosmetikföretaget LOréals slogan Because were worth it! Det är dags att sticka hål på den känslan, menar Jones, och återföra makten till den plats där den hör hemma - hos folket.

Owen Jones, en 30-årig samhällsdebattör som för några få år sedan var totalt okänd, attackerar detta månghövdade komplex som han kallar etablissemanget med lika delar noggrannhet, ursinne och humor. Resultatet har blivit en bok som väckt enormt stor uppmärksamhet och blivit en bästsäljare i England. Jones skildrar inte bara makthavarna utan beskriver framför allt hur etablissemanget fungerar och vilka som tjänar på det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etablissemanget : och hur de kommer undan med allt
  2. +
  3. Läget i landet : 89 tankar om periferier, politik och varför landsbygdsfrågan är viktigare än du tror

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läget i landet : 89 tankar om periferier, polit... av Po Tidholm (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Etablissemanget : och hur de kommer undan med allt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok för alla
    Leif Persson, 21 oktober 2015

    "Etablissemanget" en särdeles intressant utläggning om hur man långsiktigt och metodiskt förändrar samhällsinriktning, eller om man så önskar monterar ned välfärdsstaten. I detta fall Storbritannien men utvecklingen skulle i stor utsträckning även kunna appliceras på Sverige. Under "ny" - ism sparkas det nedåt och gödslas uppåt, gemensamt ägande, kapital och tjänster överförs i strid ström till gruppering bortom demokratiskt insyn och kontroll. En bok för alla.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Owen Jones