En annan gryning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2015-12-18
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form) / Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
476 g
SAB
Hc
ISBN
9789170378591
En annan gryning (inbunden)

En annan gryning

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-12-18
192
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Klass A: Biologiska föräldrar samt mor- och farföräldrar svenskfödda. Inga restriktioner.
Klass B: Båda biologiska föräldrar svenskfödda. En eller flera biologiska mor- eller farföräldrar utlandsfödda. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård. Se förordning (2030:431) om tillgång till välfärd.
Klass C: En biologisk förälder svenskfödd. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård, universitet, bostad. Se förordning (2030:431)


Isa vet hur man ska vara. Man håller huvudet nere. Man håller käften. Man drar ingen uppmärksamhet till sig. Kanske var det annorlunda en gång i tiden, men det spelar ingen roll nu. Isa är Klass B, och hon kan spelreglerna.

Om nätterna är sanningen en annan. Om nätterna gör Isa och hennes vänner uppror i det tysta. Genom att hacka partibloggar och sprida flygblad med olaglig antiregeringspropaganda försöker de göra sina röster hörda. Men polisen är dem hack i häl, och när en anonym bloggare säger sig ha information som skulle kunna störta regeringen måste de bestämma en gång för alla hur mycket de egentligen är villiga att offra.

Hur mycket det är värt att inte behöva hålla käften.

En annan gryning utspelar sig i en nära framtid där ett främlingsfientligt parti fått regeringsmakten. Det är en roman om rädsla och rasism, men också om de som vågar stå upp emot hatet. Men framför allt är det en roman om Sverige, ett isande kallt Sverige som kanske är närmare än vi tror. https://enannangryning.wordpress.com/

"Här finns tydliga ekon av den samtida debatten om flyktingkrisen, om terrorismen, om de kommande effekterna av klimatförändringarna. Det ger En annan gryning en tydlig politisk udd, samtidigt som den är skriven som en spännande äventyrsberättelse med starkt driv och närmast thrillerartade inslag." Eva Johansson, Svenska Dagbladet

Sten har vridit upp verkligheten till fiktion, och lyckats visa vad som ligger i luften i Europa 2016 utan att det känns som en konstruktion." Ulrika Milles, DN

"Camilla Sten lyckas förmedla ett kallt Sverige där paranoian tillhör vardagen och det normala. Den inbyggda rädslan gör sig hela tiden påmind och Sten släpper aldrig greppet. Med ett minimalistiskt språk och knapphändig information skapar hon en klaustrofobisk känsla av ett trångt samhälle där ingen någonsin kan känna sig trygg." Magnus Lindström, Litteraturmagazinet

"Camilla Sten levererar en laddad dystopi i högt tempo, en litterär action med tydliga filmiska kvaliteter. Samtidigt lyckas hon pricka in samtiden med exakt gehör." Expo
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En annan gryning
 2. +
 3. Brittas arv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brittas arv av Eleonore Holmgren (inbunden).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av En annan gryning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En annan gryning
  CarlSkrivare, 7 mars 2016

  Framtidsroman, som känns så otroligt aktuell. Vad som händer runt om i Europa idag, och vad som en gång hände i Europa för 70-års sedan. En bra bok!
  Lättläst och bra skriven!

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 februari 2016

  En annan gryning tycker jag var en mycket, mycket bra bok av den debuterande tjugofyraåriga författaren Camilla Sten.

  Boken är en dystopisk framtidsroman som utspelar sig år 2046 i ett Sverige där ett främlingsfientligt parti har makten. Människorna är indelade i fem olika klasser, och har olika restriktioner beroende på klasstillhörighet.

  Boken är mörk, i ett Sverige som till stor del är förstört av både rasism, främlingsfientlighet, terrorism, och miljöförstöring.
  ... Läs hela recensionen

 3. Skrämmande aktuellt tema redan idag
  Solvig Johansson, 12 februari 2016

  Som dystopi är boken mer skrämmande än många "klassiska" dystopier, eftersom den dystopi som skildras ligger så nära i tiden och i samhällsutvecklingen, Klassindelningen efter grad av etnisk tillhörighet till "det svenska" visar sig alltmer i dagens politiska diskurs och riskerar att genomdrivas, om den främlingsfientliga politiken alltmer ta överhanden.

  Att läsa "En annan gryning" samtidigt som politiker i Sverige och övriga Europa tar till allt mer klassificerande metoder för att ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Camilla Sten