Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2015-09-24
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
237 x 195 x 19 mm
Vikt
636 g
SAB
Qca
ISBN
9789170378607

Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-24

Slutsåld

IDAG VIMLAR DET av råd om vad vi bör äta. Utgångspunkten är nästan alltid olika teorier om vad som är nyttigt eller vad vi bör undvika för att inte bli feta och sjuka.
Vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och stjärnkocken Niklas Ekstedt har vänt på steken och frågat de människor som blir äldst och friskast vad de har ätit. Av deras svar kan vi lära oss vad som också är bra för oss.
Författarnas utgångspunkt är vad människorna ätit i det som kal las Blå zoner geografiskt avgränsade områden där chansen att bli hundra år är störst i världen.
Det är Henrik Ennarts efterforskningar kring de långlivades framgångsrecept och Niklas Ekstedts egenhändiga tolkning av dem i sammanlagt 52 rätter som resulterat i Den blå maten.
Forskningen visar att människorna som bor i de blå zonerna är friskare och mer sällan än andra drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och även flera former av cancer. Men den mat de ätit är inte bara hälsosam, den är dessutom fantastiskt god. Författarnas kulinariska upptäcktsresa kommer att föra läsarna till Italien, Grekland, Japan och Latinamerika, men också, och inte minst, Sverige och Småland.
Den blå maten bygger på färska och lokalt producerade råvaror utan industriellt processade halvfabrikat. Alla recept i boken är utformade så att rätterna är enkla att laga med de varor som finns till hands i svenska affärer. Texten innehåller ligaturer, detta är ett medvetet val från formgivaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En liten besvikelse
  Kerstin Fröjdfeldt, 11 mars 2016

  Jag hade nog väntat mig mer enkla recept på vad folk äter i de blå zonerna. Tror inte att de lagar så avancerade rätter.
  Nu är ju jag greklandstokig och planerar att resa till Ikaria, så den delen av boken var intressant. Just medelhavskosten är ju sedan länge känd som mycket nyttig. Kände igen flera av recepten i boken från resor till Grekland, även om stor del av kosten har "turistanpassats".
  Förutom de ganska avancerade recepten var boken intressant att läsa

 2. En besvikelse
  m., 11 november 2015

  Boken innehåller i och för sig intressanta berättelser om de platser där folk blir mycket gamla men väldigt lite. Jag hade hoppats på mer information om vad, när och hur man äter på dessa platser.
  Den stora besvikelsen var recepten. Istället för recept på vad folk faktiskt äter i de områdena är boken full av, säkert jättegoda men, helt vanliga rätter. Det framgår av informationen att folk i de "blå zonerna" äter lite kött, mycket örter, lokalproducerat och med en lite annorlunda fördelnin... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Texten i boken har ett speciellt typsnitt och utformning