Vår tid är nu : tio hoppfulla perspektiv på klimatkrisen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2015-09-17
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Antell, Love (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
180 x 115 x 15 mm
Vikt
109 g
SAB
Uh
ISBN
9789170378645
Vår tid är nu : tio hoppfulla perspektiv på klimatkrisen (häftad)

Vår tid är nu : tio hoppfulla perspektiv på klimatkrisen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-09-17
47
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det största hotet mot klimatet är inte att de globala utsläppen av växthusgaser fortsätter att öka. Det är istället den pessimism och uppgivenhet som sprider sig. Tvärtemot vad många tror är det är möjligt att skapa ett fossilfritt samhälle och bromsa den globala uppvärmningen. Men vi måste agera nu.

I Vår tid är nu ger Svante Axelsson sin bild av hur övergången till ett hållbart samhälle kan se ut. Han är övertygad om att det är lättare än vi tror, och att det går att genomföra utan att hota jobb och välfärd. Men vi människor, inklusive de flesta politiker, tycks vara mer rädda för en grundläggande samhällsförändring än för de reella klimatförändringar som är vetenskapligt analyserade. Vi har tagit oss igenom större samhällsomvandlingar tidigare än de som är nödvändiga nu.

Det finns mycket vi kan göra både som individer och på politisk nivå, inte minst i Sverige och EU. Det behövs föregångsländer som visar att de stater som först fasar ut de fossila bränslena också är de som har den bästa välfärdsutvecklingen. När den bilden blir etablerad kommer det att bli en kapplöpning om vem som snabbast kan minska utsläppen.

Kort sagt - en annan värld är möjlig!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vår tid är nu : tio hoppfulla perspektiv på klimatkrisen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En verkligt hoppfull bok.
    Ingemar Lans, 12 februari 2016

    Så skönt att få läsa en bok som inger hopp när så mycket svartmålas. Har tidigare uppfattat SNF och Svante Axelsson som stora pessimister med så stora krav att de känts hopplösa. Skön nyorientering!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Svante Axelsson

  • Vår tid är nu

    Svante Axelsson

    Det största hotet mot klimatet är inte att de globala utsläppen av växthusgaser fortsätter att öka. Det är istället den pessimism och uppgivenhet som sprider sig. Tvärtemot vad många tror är det är möjligt att skapa ett fossilfritt samhälle och br...