Jordad : Enklare liv i kollapsens skugga (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2016-03-15
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
425 g
SAB
O
ISBN
9789170378652
Jordad : Enklare liv i kollapsens skugga (inbunden)

Jordad : Enklare liv i kollapsens skugga

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-03-15
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hela världen stormar. Global uppvärmning och väpnade konflikter, flyktingströmmar och ekonomisk oro ? allt eskalerar när den industriella civilisationen gasar hela vägen in i kaklet, eldad av olja och dogmen om evig tillväxt. I sin förra bok, Kollaps, visade David Jonstad hur vår civilisation är på väg att gå samma öde till mötes som romarriket, mayaimperiet och resten av historiens fallna civilisationer.

I Jordad ställs frågan hur vi ska försörja oss när kriserna fördjupas och det globala maskineriet börjar falla isär. David Jonstad söker sig bakåt i historien och finner svaret under våra fötter. Han ser en framtid där marken, snarare än marknaden, är vad som tryggar vår försörjning. Där tillgången till ett stycke jord och förmågan att bruka den blir mer värdefullt än tillgången på pengar. Det vill säga, så som det har varit för de allra flesta som levt utanför världshistoriens fossila parentes.

David Jonstad vill inspirera till ett mer jordnära sätt att leva inom planetens gränser och utan att lägga beslag på andras resurser. Boken är också en personlig berättelse om vägen från ett stressat lönearbete i storstan till en friare tillvaro på landet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jordad : Enklare liv i kollapsens skugga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett slag i ansiktet.
  Magnus Leanderz, 15 december 2016

  "Jordad" passar utmärkt för högläsning. Författaren inspirerar läsaren att leta efter stigen som leder tillbaka till jorden.

  Människans globala påverkan på planetens hälsa är faktum. Jag vill mena att denna bok kan lindra såväl ångest som ilska inför den kollaps av ekosystem som äger rum i detta nu.

 2. Vägen till framtiden
  Bengt Nyberg, 23 augusti 2016

  Boken ger en bra lektion i hur vi ska kunna ställa om vårt samhälle till någonting långsiktigt hållbart, för att kunna försörja oss med mat i framtiden. Det är viktiga lärdomar som alla människor behöver förstå.
  Därför vill jag rekommendera alla att läsa boken.
  Jag rekommenderar även boken "KOLLAPS" Av samma författare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av David Jonstad