Högerhumor : från revykungar till poddliberaler (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2015-09-30
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
200 x 135 x 20 mm
Vikt
503 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789170378720
Högerhumor : från revykungar till poddliberaler (häftad)

Högerhumor : från revykungar till poddliberaler

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-09-30
171
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det finns en gammal sanning att svensk satir alltid kommer från vänster. Det är inte sant. Folk brukar säga samma sak om popmusik, men då glömmer de både Lustans Lakejer och Ace of Base.

Att säga att all humor kommer från vänster är orättvist mot både högern, vänstern och humorn. För det första är den mesta humorn, eller satiren, djupt opålitlig och svekfull och omöjlig att sätta politisk etikett på. För det andra har det alltid funnits skämtare med såväl liberal som konservativ för att inte säga reaktionär! världsåskådning. För det tredje regerades Sverige under stora delar av nittonhundratalet av ett parti som i alla fall påstod sig stå till vänster. Den som i det läget ville häckla makten hamnade lätt i en högerposition.

Högerhumor lyfter fram och dissekerar exempel från då och nu på skämt och skämtare som hugger från höger. Urvalet är subjektivt och kommer troligen att reta folk över hela det politiska spektrat. Framför allt kommer det förhoppningsvis att reta dem som tycker att humorn är ren och fri och står ovanför alla politiska trender.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Högerhumor : från revykungar till poddliberaler
 2. +
 3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 270 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Högerhumor : från revykungar till poddliberaler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Humor och politisk historia
  Morpheus, 10 mars 2020

  I boken "Högerhumor" vill Kalle Lind motbevisa en vanligt hållen uppfattning, både från höger- och vänsterblocken. Nämligen den att all humor kommer från vänstern och att det inte finns någon högerhumor. Som den expert han är i svensk nöjeshistoria drar Kalle Lind här fram flera motbevis i form av komiker, kåsörer, verk etc. som haft en tydlig hållning till höger, dvs. höger om Socialdemokraterna.

  Det är allt ifrån Folkpartister och Centern till libertarianer till mer reaktionära och... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner