Finna dolda ting : en bok om svensk rollspelshistoria (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2015-12-04
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
255 x 187 x 20 mm
Vikt
785 g
SAB
Rdc
ISBN
9789170378737
Finna dolda ting : en bok om svensk rollspelshistoria (häftad)

Finna dolda ting : en bok om svensk rollspelshistoria

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-12-04

Slutsåld

I Finna dolda ting utforskas de svenska rollspel som skrevs från 80-talet och framåt. Boken luskar i moralpaniken på 90-talet och ger alla gamla rollspelare en rejäl nostalgitripp tillbaka till en tid då de såldes i vanliga leksaksaffärer, och alla ungar spelade Drakar och Demoner i sin källare. Boken innehåller intervjuer med spelkonstruktörer, vintagebilder, nya fakta och en rejäl genomgång av Sveriges rollspelsskatt gjorde dessa dyrgripar verkligen folk till satanister, eller snarare till driftiga entreprenörer som använder sina kunskaper i karriären?

Boken riktar sig till rollspelare, gamla som unga, nya som gamla, och alla som undrade vad deras barn/kompisar/partners egentligen sysslade med, när det begav sig. Finna dolda ting vill ge en bild av ett alldeles speciellt fenomen i svensk samtidshistoria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Finna dolda ting : en bok om svensk rollspelshistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Finna dold ting
  Snapphane (Sala), 22 juli 2019

  Boken är en exposé över min tidiga ungdom. Mycket intressant och skingrade dunklet kring minnen angående denna trevliga hobby. Boken bidrog till en nyrenässans gällande rollspelhobbyn. Har du intresse eller höll på med rollspel, håller för den delen. Läs.

 2. Svensk rollspelshistoria
  Golfänkan, 29 mars 2016

  Lyckad 43-årspresent med stor dos av nostalgi! Sonen har just börjat spela rollspel med sina söner (9 resp 12 år). Eller om det var 12-åring som började spela med sin pappa och lillebror? Bra spel överlever!

 3. Finna dolda ting
  Blekinge, 28 mars 2016

  Jag har precis läst färdigt boken Finna dolda ting. Den är extremt bra som nostalgitripp och den är bra skriven. Jag uppskattar verkligen boken. Jag började själv med spelböcker och rollspel under 80-talet. Däremot håller jag inte med om att de som spelade mest var ungdomar från akademiska familjer, som det står i boken. De som jag spelade med var vanliga ungar från medelklassens villakvarter. Under 80-talet bodde det mest arbetarungar i dessa kvarter, även om det givetvis fanns ungar från ak... Läs hela recensionen

 4. Här spelar historien roll.
  Eisenhorn, 28 december 2015

  Inget dolt att finna här! Författarna har gjort ett gediget arbetet med att plocka fram fakta till en av världen största sociala fenomen genom tiderna.
  Boken lyfter fram rollspelets födelse, och mer specifikt vad den fick för genomslag i Sverige.
  Den här boken är intressant för både de som var en del av historien, och för de som vill veta mer om vad rollspel är, och hur det påverkat vår hobby och sociala kultur i Sverige.

Visa alla 4 recensioner