Dippen & jag (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2017-11-08
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
225 x 145 x 20 mm
Vikt
384 g
SAB
Lz Zweigbergk, Charlotta von,Gcz Zweigbergk, Charlotta von
ISBN
9789170378751
Dippen & jag (inbunden)

Dippen & jag

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-11-08
188
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När min pappa, som jag kallade Dippen, fick alzheimer behövde han mycket omvårdnad och jag var en av dem som tog hand om honom. Det hade kunnat heta att jag gav tillbaka den omvårdnad som han gett mig som liten, men så var det inte. Jag hade nämligen växt upp med ett pappahål i mitt flickbröst. Min pappa var världens roligaste och underbaraste. Men han kunde också vara elak och avståndstagande. När denna himmel-o-helvete-pappa blev gammal, hjälpsökande och förvirrad var det därför dags för vår uppgörelse. Den där tiden blev ett sätt att nå försoning. Att umgås med en som har alzheimer är inte lätt men i livets sista skälvande tid hann vi med det viktigaste, vi fick ett värdigt avslut och jag hann få en lycklig barndom strax innan jag fyllde femtio.

Dippen och jag är en ömsint berättelse om en komplicerad far-och-dotter-relation men också en bok om att ta hand om en åldrande förälder. Trots det allvarliga ämnet är det en historia kantad av humor och kärlek.

"En på många sätt tragisk berättelse om en far-och dotterrelation men också en ljus, förvånansvärt underhållande och komisk skildring av försoning." Johan Werkmäster - GP

"Ett ömsint pappaporträtt med sinne för tragikomik." Pia Bergström - Aftonbladet

"En ljus bok om hur pappahålet fylldes." Gotlands Allehanda

"Boken är gripande, tankeväckande och också spännande, mot slutet minst lika spännande som spänningslitteratur kan vara. Det är en mycket personlig och självutlämnande bok som jag rekommenderar."
Mösstanten, bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dippen & jag
 2. +
 3. Du är inte knäpp... det är din mamma : healing för döttrar till narcissistiska mammor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du är inte knäpp... det är din mamma : healing ... av Danu Morrigan (häftad).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dippen & jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sorglig men kärleksfull
  Kaffeläsaren, 11 januari 2018

  När min pappa som jag kallade Dippen, drabbades av alzheimer var jag en av dem som tog hand om honom. Det hade kunnat heta att jag gav tillbaka den omvårdnad han gett mig som liten, men så var det inte.
  Dippen & jag är en bok om att vara nära anhörig till någon som drabbas av alzheimers, i detta fall författarens pappa. Sjukdomen förändrar deras liv rejält, Det måste vara oerhört tufft att stå vid sidan och se sin pappa förändras så. En fruktansvärd maktlöshet och sorg att se ens förälde... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Charlotta Von Zweigbergk