Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2016-09-22
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form) / Sheutz, Sofia (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
491 g
SAB
Lz Kakabaveh, Amineh
ISBN
9789170378942
Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot (inbunden)

Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-09-22
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Amineh, inte större än en Kalasjnikov är Amineh Kakabavehs häpnadsväckande livsberättelse. För journalisten och författaren Johan Ohlson har hon berättat om sitt liv från barndomens fattigdom i Iran till de senaste årens feministiska, progressiva kamp med Vänsterpartiet.

Vid 13 års ålder lämnade Amineh sin analfabetiska familj i den kurdiska delen av Iran för att ansluta sig till peshmerga Komala och kampen för kurdernas rättigheter, demokrati och allas lika värde.

I fem år var hon en del av peshmergagerillan innan hon återigen gav sig av flyende undan dödshot. Efter ungefär ett år på flykt i Turkiet hon kom till Sverige som kvotflykting 1992. Här utbildade hon sig till socionom, tog en master i socialt arbete och filosofi och är idag tredjenamn på Vänsterpartiets riksdagslista.

Amineh kämpar hårt för tonårsflickors rätt att slippa våld, patriarkala strukturer och hedersförtryck, en kamp som hon har fått utföra i opposition mot ett oförstående svenskt samhälle men också i opposition med ledningen i sitt eget parti.
Amineh, inte större än en kalasjnikov är en gripande och näst intill ofattbar historia om överlevnad, strid och kamp men också om möten, förståelse och kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot
 2. +
 3. Reformera islam

De som köpt den här boken har ofta också köpt Reformera islam av Ayaan Hirsi Ali (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. KANON!
  jerker salsby, 24 december 2018

  Bästa bok jag läst på länge. Blev så gripen att jag tog kontakt med Amineh. har nu även haft förmånen att träffa henne personligen. Hon visade sig vara en stor liten kvinna och vi är nu goda vänner. Tänk så det kan bli!!!

 2. Allvarligt?
  Sonja , 23 april 2017

  Jag orkade inte läsa mer än några sidor. Det var som att läsa propagandatext, inte en roman. Förskönande och idealisering av det liv författaren beskriver i boken.

 3. Borde bli Vänsterpartiets näste partiledare!
  Hans Hedström, 10 mars 2017

  Hennes personliga och initierade kunskaper om ett parallellt samhälle där kvinnor förtrycks med hjälp av en ibland dödlig och förkastlig form av "hederstänkande" vars enda syfte är att skydda familjens, främst den manliga huvudpersonen, från vänners och grannars skvaller.

  De som motarbetar henne och istället stödjer en samhällsstruktur som funnits i Sverige men till stor del försvunnit, har all anledning att skämmas!

 4. Amine
  Farah ., 1 december 2016

  Fantastisk bok av en fantastisk kvinna. Hennes resa genom livet är en otroligt uppmuntran och påminnelse om att man kan blir vad man vill.

 5. Gripande om hedersvåld i Mellanöstern och Sverige
  Torsten Rehn, 31 oktober 2016

  Alla som vill veta något om hedersförtryck och hedersvåld bör läsa den här boken. Den är inte bara intressant och lärorik, utan också spännande och gripande. Utifrån sina erfarenheter, som för en vanlig människa uppvuxen i det trygga Sverige är nästan obegripligt farliga och hemska, berättar Amineh Kakabaveh om sitt liv i ständig kamp mot detta förtryck, först i Iran, sen i Sverige. Hon är vår starkaste röst mot det hedersförtryck som fått fäste i Sverige, men som förnekas av andra.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Amineh - inte större än en kalasjnikov : ...