Trygga lilla Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-06-17
Förlag
Ordfront Förlag
Illustratör/Fotograf
Steve Nyberg
Dimensioner
230 x 170 x 21 mm
Vikt
505 g
SAB
Hci
ISBN
9789170379017
Trygga lilla Sverige (häftad)

Trygga lilla Sverige

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2016-06-17

Slutsåld

En brevbomb exploderar på ett postkontor i Stockholm 1905. Hösten 1946 sker återkommande bombdåd runtom i huvudstaden. I Helsingborg 1916 sätter en kvinna i system att döda de barn hon fått betalt för att ta hand om. I Luleå 1940 planerar en hemlig kommitté ett terrordåd mot en politisk tidning.

I Trygga Lilla Sverige debuterar Steve Nyberg som serieskapare med sex berättelser från Sveriges inhemska förflutna. Historier från folkhemmet som vi inte vill minnas det. Det är serier i dramadokumentär form om förövare och om samhället som skapade dem. Sverige och svenskarna. Tillsammans visar de motsatsen till magkänslan: Det var inte bättre förr.

Med elegant pennföring och noggrann research återskapar Steve Nyberg dramatiska men ofta bortglömda händelser från Sveriges 1900-talshistoria. Men Trygga Lilla Sverige är mer än bara en seriebok berättelserna presenteras i varsitt häfte tillsammans med faksimiler av kartor och pressklipp, vykort och ett vishäfte, allt tidstypiskt formgivet och förpackat i en elegant box.

Steve Nyberg växte upp i ett ensligt hus ute i skogen på 80-talet. Efter gymnasiet flyttade han till Göteborg för att studera och har blivit filmvetare, journalist, konstnär och spårvagnsförare. Nu bor han i Malmö där han ritar serier och lever livet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Steve Nyberg