Patience (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2016-05-10
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Mikael Weichbrodt
Originaltitel
Patience
Dimensioner
240 x 185 x 10 mm
Vikt
527 g
SAB
Hci
ISBN
9789170379024
Patience (häftad)

Patience

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-05-10
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 21 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Det är här historien börjar, med att Patience ligger död på golvet.
Hon var plågad av minnen och gick i terapi. De hade dålig ekonomi, men hon och Jack var unga, nygifta och väntade sitt första barn.
Förstörd av sorg ägnar Jack de kommande åren åt att söka efter den som mördade Patience och deras ofödda barn. När han oväntat kommer i kontakt med en kufisk man som påstår sig ha uppfunnit en tidsmaskin väcks ett nytt hopp: att resa tillbaka i tiden för att hindra mordet från att äga rum.
Utrustad med en tidsmaskin han knappt kan använda och 2029 års version av en smartphone reser Jack tillbaka till Patiences ungdom för att skriva om historien, men fastnar i den härva av lögner hon skapat för att skydda sitt förflutna, sitt förnuft och inte minst Jack själv.

Med Patience har Daniel Clowes åstadkommit sitt mest storslagna och omfattande verk hittills. Men har alternativseriestjärnan verkligen gjort en science fiction-historia?

Jag insåg att hur många gånger tidsresor än har använts i olika historier, så är de något arketypiskt som kan ta vilken riktning som helst. Jag ville inte göra en berättelse om de tekniska implikationerna med tidsresor, utan de psykologiska. Det känns som att många av mina serier har handlat om tidsresor på ett eller annat sätt; om hur minnet fungerar och om att leva flera olika liv vid samma tidpunkt, har Clowes sagt i en intervju i New York Times.

Daniel Clowes är född 1961 och tillhör världens främsta serieskapare. Han slog igenom med den egna serietidningen Eightball, som gavs ut 1989-2004, och har medverkat med illustrationer i bl a New Yorker, Newsweek och Vogue. Han har också Oscarnominerats för manuset till filmen Ghost World, baserad på hans serieroman med samma namn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Patience
  2. +
  3. Det hermetiska garaget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det hermetiska garaget av Moebius (inbunden).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Clowes