Mörkertid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2016-09-28
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
232 x 158 x 25 mm
Vikt
621 g
SAB
Hc
ISBN
9789170379130
Mörkertid (inbunden)

Mörkertid

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-09-28
204
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Det är en visuell läsning, inte konstigt med Lars Petterssons bakgrund som filmare. Jag undrar bara när hans romaner blir till spelfilm. Så starka och bra är hans berättelser." Norrbottens-kuriren

DET ÄR MÖRKERTID. Den månad då solen inte når upp över horisonten. Man kan ana att den finns där eftersom molnen i öster färgas röda. Dagsljuset blir bara till några få blå timmar.
I ett skyddsrum på Esranges raketskjutfält gör Nils Mattis ett obehagligt fynd: en människas kropp, bestialiskt styckad. Det faktum att han själv just tjuvskjutit en älg i området håller honom från att kontakta polisen vilket väcker misstankar när polisen ändå upptäcker att han varit där. Återigen får åklagare Anna Magnusson rycka in och försvara familjen.
På polishuset nere i Kiruna försöker Melker Grundström, vikarierande kommissarie från Storuman, ta ställning till det problem med renstölder som den lokala polisen år efter år slingrat sig undan. Nu ska han dessutom ta hand om utredningen av den döde i skyddsrummet.
Melker använder de korta dagarna till att försöka reda ut vem den döde egentligen är och varför han blivit mördad på ett så brutalt sätt. När han äntligen tror att han lyckats identifiera mannen, kompliceras situationen betydligt av att man hittar den döde från skyddsrummet en gång till. Den här gången ligger han på golvet i sin egen lägenhet, skjuten i huvudet med ett grovkalibrigt vapen
Mörkertid är en isande thriller om konflikter och motsättningar i ett litet samhälle norr om polcirkeln dit vintersolen aldrig når.

»Sensationellt.« SYDSVENSKAN OM KAUTOKEINO
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkertid
 2. +
 3. Urminnes hävd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Urminnes hävd av Lars Pettersson (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mörkertid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mörkertid - ont om Sol
  Strulputte, 30 maj 2017

  Boken börjar spännande och lovande med en upptäckt av en styckad människa.
  Sedan är det mest funderingar av poliser och Åklagare Anna Magnusson, fina naturskildringar av fjällen i mörker och miljöskildringar på fjället och i byn, kulturkrockar mellan samer och ickesamer, samt Nils Mattis upptäckt att han aldrig skulle trivas i en storstad, inte ens med en hustru.
  Upplösningen av vem som hade styckat människan tycker jag är rörig, även att en person mördades två gånger blir lite väl ma... Läs hela recensionen

 2. Spännande
  Kaffeläsaren, 12 februari 2017

  En människas kropp, bestialiskt styckad upptäcks i ett skyddsrum. Så börjar berättelsen om Åklagaren och renägaren Anna samt polisen Melker. Tyckte början av boken var aningen seg och lite rörig med alla personer. Jag hade lite svårt att komma in i den. Sen växte den och blev mycket bättre. Älskar miljöbeskrivningarna av det kalla karga landskapet med massa snö. Kändes som en film när man läste det. Man blev sugen på att resa långt norrut för att få se landskapet. Boken blev spännande att läsa när jag kommit in i den ordentligt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars Pettersson