Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2016-09-12
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Olsson, Roger (foto)
Illustratör/Fotograf
Pär Wickholm
Dimensioner
215 x 170 x 19 mm
Vikt
517 g
SAB
Qcccd
ISBN
9789170379161
Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode (inbunden)

Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-09-12
208
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 för leverans innan julafton - läs mer
VARJE ÅR KASTAR den genomsnittlige svensken hela åtta kilo kläder rakt ner i soporna. Kanske är plaggen av så dålig kvalité att de går sönder redan efter en användning, eller så håller de bara inte för de allt snabbare trendväxlingarna. Innerst inne vet vi att allt detta köp-och-slängande är ohållbart men hur ska vi göra i stället?
I en bok som är lika delar modemanifest och praktisk handbok besvarar Jennie Johansson och Johanna Nilsson frågor som: Vad är för- och nackdelarna med bambuviskos? Vad är fegmärkning, greenwashing, och hur lagar man ett par jeans så att det blir riktigt snyggt? Helt enkelt hur får man sin garderob att hålla längre?
Oavsett om du är en modeälskande klädnörd eller om kläder bara är något du använder till att skyla din kropp, är denna bok en ovärderlig hjälp på vägen mot ett mode där eftertanke, medvetenhet och miljö står i fokus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode
 2. +
 3. Sy! Urban Collection by Jenny Hellström

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sy! Urban Collection by Jenny Hellström av Jenny Hellström Ruas (inbunden).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Icke faktagranskad bok
  Mirrree, 2 november 2017

  Hur denna bok gått igenom korrekturläsning är för mig en gåta. Inte bara är nivån på språket under all kritik, utan första halvan som försöker förklara odlingen och produktionen av textilier är full av fatala fel. Författarna har uppenbarligen inte införskaffat den grundläggande kunskap som krävs för att i sin tur förklara den vidare. Som forskare inom jordbruk blir man mörkrädd när man inser att denna bok sprider dessa villfarelser vidare. Boken rekommenderas verkligen inte! Vill man ha han... Läs hela recensionen

 2. Snygga handfasta råd för en hållbar garderob
  Serifa produktion, 18 augusti 2017

  Jag gillar verkligen denna bok. Den beskriver på ett lättillgängligt de allvarliga problem som finns med dagens överdrivna klädkonsumtion, men ger också mycket kunskap och handfasta råd för att ge mitt modeintresse mer hållbara uttryck. Välidgt snygg är den också!

 3. En fantastisk guide i den textila världen
  Nicka Andersson, 21 november 2016

  Vilken väg har dina kläder tagit sig till dig? Kan du vilka material dina kläder innehåller? Är det nödvändigt att köpa nytt hela tiden? Bra bok med mycket bra textil information som du behöver veta.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Slow fashion : din guide till smart och h...