Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2016-09-12
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Olsson, Roger (foto)
Illustratör/Fotograf
Pär Wickholm
Dimensioner
215 x 170 x 19 mm
Vikt
517 g
SAB
Qcccd
ISBN
9789170379161

Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-09-12

Slutsåld

VARJE ÅR KASTAR den genomsnittlige svensken hela åtta kilo kläder rakt ner i soporna. Kanske är plaggen av så dålig kvalité att de går sönder redan efter en användning, eller så håller de bara inte för de allt snabbare trendväxlingarna. Innerst inne vet vi att allt detta köp-och-slängande är ohållbart men hur ska vi göra i stället?
I en bok som är lika delar modemanifest och praktisk handbok besvarar Jennie Johansson och Johanna Nilsson frågor som: Vad är för- och nackdelarna med bambuviskos? Vad är fegmärkning, greenwashing, och hur lagar man ett par jeans så att det blir riktigt snyggt? Helt enkelt hur får man sin garderob att hålla längre?
Oavsett om du är en modeälskande klädnörd eller om kläder bara är något du använder till att skyla din kropp, är denna bok en ovärderlig hjälp på vägen mot ett mode där eftertanke, medvetenhet och miljö står i fokus.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En lättläst bok med tydliga enkla tips!
  Lina Hansson, 13 februari 2018

  Bra faktadel som tydligt beskriver en ohållbar modeindustri men framför allt gillar jag boken för de handfasta tipsen om hur man kan börja för att bli en mer medveten klädkonsument. Speciellt att förstå vilka material som är bäst, hur man tar hand om sina kläder så att de håller länge och vad man ska tänka på när man handlar nytt. Den har verkligen fått mig att göra de där förändringarna som jag så länge tänkt göra!

 2. Bra bok med mycket intressant fakta
  Johan, 9 februari 2018

  Boken är lättläst och inspirerande samtidigt som den är fylld med massor av fakta. Verkligen en bok att gå tillbaka till och använda lite som en uppslagsbok: särskilt kapitlen med klädvård, material och lagning. Förstår inte riktigt recensionen här nedanför som menar att författarna skriver dåligt och har dålig koll, håller inte alls med. Jag har också sett UR:s serie Kvalitet och vad jag kommer ihåg så är det mer eller mindre samma uppgifter där som i den här boken, fast här mycket mer fördj... Läs hela recensionen

 3. Icke faktagranskad bok
  Mirrree, 2 november 2017

  Hur denna bok gått igenom korrekturläsning är för mig en gåta. Inte bara är nivån på språket under all kritik, utan första halvan som försöker förklara odlingen och produktionen av textilier är full av fatala fel. Författarna har uppenbarligen inte införskaffat den grundläggande kunskap som krävs för att i sin tur förklara den vidare. Som forskare inom jordbruk blir man mörkrädd när man inser att denna bok sprider dessa villfarelser vidare. Boken rekommenderas verkligen inte! Vill man ha han... Läs hela recensionen

 4. Snygga handfasta råd för en hållbar garderob
  Serifa produktion, 18 augusti 2017

  Jag gillar verkligen denna bok. Den beskriver på ett lättillgängligt de allvarliga problem som finns med dagens överdrivna klädkonsumtion, men ger också mycket kunskap och handfasta råd för att ge mitt modeintresse mer hållbara uttryck. Välidgt snygg är den också!

 5. En fantastisk guide i den textila världen
  Nicka Andersson, 21 november 2016

  Vilken väg har dina kläder tagit sig till dig? Kan du vilka material dina kläder innehåller? Är det nödvändigt att köpa nytt hela tiden? Bra bok med mycket bra textil information som du behöver veta.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna