Hur blind jag var för dig : Peter Weiss brev till Helga Henschen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2016-10-07
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
215 x 170 x 16 mm
Vikt
417 g
SAB
Gcz Weiss, Peter,Gcz Henschen, Helga
ISBN
9789170379215
Hur blind jag var för dig : Peter Weiss brev till Helga Henschen (inbunden)

Hur blind jag var för dig : Peter Weiss brev till Helga Henschen

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2016-10-07
219
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
PETER WEISS (1916-1982) var författare, illustratör, konstnär och regissör, kanske mest känd för boken Motståndets estetik. Mellan åren 1943 och 1947 var han gift med konstnären och författaren Helga Henschen.
Efter Helga Henschens död 2002 gick hennes dotter Rebecca Weiss igenom moderns tillhörigheter. I botten av en kartong i Helgas garderob fann hon en bunt brev från fadern Peter Weiss. Många av dem var kärleksbrev och de visade en helt annan sida av Peter än den som kommit fram i hans senare skrifter.
Breven blev liggande men när föräldrarnas hundraårsdagar närmade sig tog hon fram dem igen och började sätta dem i följdordning. Breven från Peter till Helga gav en intim inblick i en vardag med skapandet som en alltid närvarande fond.
Peter och Helga var inte exemplariska i sitt föräldraskap, men Rebecca Weiss beskriver sig som lyckligt lottad att ha haft dem som föräldrar. Två unika, begåvade människor som hade mycket att ge till världen.
Hur blind jag var för dig är Rebecca Weiss bok till sina föräldrar. Det är en personlig berättelse där breven från Peter till Helga sammanflätas med dotterns minnen. Det är också berättelsen om en brokig, kreativ familjs utveckling i skuggan av ett Europa i kris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur blind jag var för dig : Peter Weiss brev till Helga Henschen
  2. +
  3. Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korthuset : En domares berättelse om kickarna o... av Jonas Eriksson, Anders Cedhamre (inbunden).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rebecca Weiss