Den sista föreställningen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2017-02-08
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
232 x 160 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789170379314
Den sista föreställningen (inbunden)

Den sista föreställningen

Inbunden Svenska, 2017-02-08
55
Förboka gärna! Vi skickar boken tidigast 25/2.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag kan inte lägga boken ifrån mig." Anneli Dufva, Kulturnytt P1
"Detta är underhållningslitteratur med ädelsignatur."
Borås tidning "Effektfullt och omskakande."
Norrtelje tidning "Du kommer garanterat att bli fast"
Tranås-Posten

I efterhand kan jag känna skuld för vad jag gjorde. Men det var inget brott jag utförde. Och jag tänkte inte på mig själv som en kriminell. Men gränserna var fortfarande tydliga för mig då. Jag hade ännu inte lärt känna de nyanser som fanns inuti mig.

På ett hospice i Stockholm vakar Jenny vid sin make Ingvars sida. Hon är dramaturg vid stadens stora teater, där han är chef och firad regissör. Nu har han bara några veckor kvar att leva. Så möter Jenny Mikael, också han en vakande, och de två finner tröst hos varandra. Men snart står det klart att Mikael kommer från en helt annan värld en värld av organiserad brottslighet och blodiga uppgörelser. Samtidigt pågår ett maktspel i det stora teaterhuset. Den nya teaterchefen verkar göra allt för att få bort Jenny nu när Ingvar inte längre är kvar. När Mikael och Jenny beslutar sig för att hjälpa varandra anar ingen av dem vilka krafter som satts i rullning eller den oväntade utgången.

Den sista föreställningen är en psykologisk thriller som rör sig mellan teaterns salonger och den undre världen. Gatans råa, men raka, moral beskrivs lika ingående som teatervärldens interna strider, baktaleri och strävan efter framgång. Det handlar om hur långt vi kan gå för kärleken, men också för att nå den absoluta makten. "Det här är verkligen en spännande roman som jag hela tiden överraskas av. Ingenting är vad man förväntar sig och det är verkligen svårt att lägga ifrån sig Den sista föreställningen. En psykologisk thriller som utspelar sig i teaterns salonger och den undre världen. Makt och kärlek på hög nivå. Du kommer garanterat att bli fast"
Tranås-Posten "Riktigt väl berättad historia om en dramaturg som varit gift med teaterchefen. När teaterchefen dör börjar intrigerna på teatern, och Dennis Magnusson lyckas göra det mycket obehagligt: vem är det som är värst egentligen?"
Lotta Olsson, DN En som kan konsten att kombinera oväntade smaker är dramatikern Dennis Magnusson som romandebuterar med en fartfylld spänningstänkare som gläder både kulturtanten och gangstern och skvallermajan, för nog finns det förtäckta nidporträtt av teaterkändisar i Den sista föreställningen? Jenny Lindh, M-magasin
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den sista föreställningen
  2. +
  3. Den första lagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den första lagen av Stefan Christiernin (inbunden).

Köp båda 2 för 174 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den sista föreställningen