Fallet Samir (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2017-04-10
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
230 x 160 x 30 mm
Vikt
622 g
SAB
Oer-c,Lz Sabri, Samir
ISBN
9789170379321
Fallet Samir (inbunden)

Fallet Samir

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-04-10
212
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
År 1986 döms 15-årige Samir för att ha mördat sin styvmamma hemma i lägenheten i Tensta och blir inlåst på mentalsjukhus.

Alla instanser polis, åklagare, domstol och rättspsykiatri är övertygade om att pojken är den skyldige. Men de missar att det rör sig om ett falskt erkännande för att skydda den verklige gärningsmannen. När Samir några år senare berättar sanningen vill ingen tro honom. Inga förhör hålls med den utpekade gärningsmannen, och någon analys av de tekniska spåren, däribland Samirs blodiga kläder, görs inte heller.

För ett par år sedan började Anders Johansson, kriminalreporter på Aftonbladet, granska ärendet i podden #Fallet och lyckades gräva fram nya bevis. Nu, trettio år efter mordet, har domen rivits upp.

Fallet Samir är den osannolika berättelsen om vad som egentligen hände. Om hur en felaktig dom leder till att den unge Samir hamnar i en ond spiral av kriminalitet och blir en av Sveriges mest fruktade värdetransportrånare som vuxen. Men det handlar också om vägen ut, om att vända på sitt liv fullständigt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fallet Samir
  2. +
  3. Samir & Viktor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samir & Viktor av Samir Badran, Viktor Frisk, Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fallet Samir. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ännu ett surrealistiskt rättsfall

    Hur många rättsfall finns det av samma art som Quick och Kevin? Det beror enbart på ansvarskänslan hos dem som orkar gratis i tusen timmar eller mer. I en syrisk invandrafamilj hade fadern skilts på normalt sätt från sin första fru. Han åkte the Syrien och fick en ny fru. För henne blev det ett liv i daglig misshandel. En morgon mördade han henne. Han högg henne flera gånger när hon låg i sängen. Bröderna ur det första äktenskap var 15 (Samir) och 12 (lillebror). Fadern beordrade Samir att ta... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna