För den som reser är världen vacker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2017-01-04
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
377 g
SAB
N.07
ISBN
9789170379444
För den som reser är världen vacker (inbunden)

För den som reser är världen vacker

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-01-04
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Plötsligt börjar benen rycka av vandringsbegär i läsfåtöljen och hjärtat fyllas av längtan till fjärran horisonter. Farlig läsning för den stabilt bosatta - men ändå underbart.
Kenneth Gysing, Femina

Att resa är att utsätta sig för nya ljud, dofter och sedvänjor. Att resa är att lära sig att samma problem kan ha flera olika lösningar. I en tid då främlingsfientliga vindar blåser allt starkare är det viktigare än någonsin att vi prövar att se världen från olika håll. Men vi måste resa hållbarare, klokare, bättre.

I För den som reser är världen vacker vrider och vänder Per J. Andersson på resandet som företeelse. Han talar med forskare och berättar om kända resenärer genom historien. Han vandrar i bergstrakter, genom storstadsbasarer och slumområden, åker buss i Indien och liftar genom Europa och upptäcker att det annorlunda och okända ibland känns skitjobbigt men snart ersätts osäkerheten av något annat: resorna blir ett träningsläger i socialisering, där man får tampas med sina övertygelser om vad som är rätt och fel, gott och ont.

För den som reser är världen vacker är en hyllning till resandet och en underbar inspirationsbok där läsaren lär sig om allt ifrån dromomani, alltså »sjuklig« drift att resa, till hur man ökar sin närvarokänsla i de nepalesiska bergen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av För den som reser är världen vacker. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inspiration och hopp
    Pelle, 12 januari 2017

    Så inspirerande! Boken sätter ord på vad jag länge tänkt. Genom att själva resa i världen nyanserar vi bilden av världen. Och när vi kommer hem blir vi mer ödmjuka och mindre gnälliga för små skitsaker.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om För den som reser är världen vacker