Jag har ingen vilja till makt : biografi över Tage Erlander (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
875
Utgivningsdatum
2017-08-30
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
235 x 165 x 60 mm
Vikt
1357 g
SAB
Lz Erlander, Tage
ISBN
9789170379451
Jag har ingen vilja till makt : biografi över Tage Erlander (inbunden)

Jag har ingen vilja till makt : biografi över Tage Erlander

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-08-30
139
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Tage Erlander är den svenska statsminister som suttit längst vid makten 23 år. Trots detta har ingen skrivit någon större biografi över hans liv och gärning. Hans dagböcker och hans egna memoarer är de enda skildringar som funnits att tillgå för den som önskat lära känna Sveriges främste politiker under efterkrigstiden.

Dick Harrison har skrivit ett rikt illustrerat standardverk över Erlander som ger en bild av en mycket sammansatt person. Han var obrottsligt lojal mot människor han tyckte om och delade politiska ståndpunkter med, samtidigt som han kunde drivas av ett nästan oförsonligt hat mot vissa politiska motståndare. Han insåg till fullo begåvningen hos yngre manliga kolleger, som Olof Palme, men var märkligt oförmögen att inse styrkan hos kvinnorna i partiet. Han förenade kärleken till politiken med ett brinnande intresse för naturvetenskap, litteratur och scendramatik.

Tage Erlander var statsministern som inte ville ha makten men som likväl var makten personifierad under nästan ett kvarts sekel. Han plågades ideligen av dåligt självförtroende men lyckades genomdriva i princip alla reformer han föresatte sig, mycket tack vare sitt älskade Harpsund och stödet från familjen.

Fascinerande läsning Länstidningen Södertälje
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jag har ingen vilja till makt : biografi över Tage Erlander. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Harrison - SAPs hovpoet?
  LRB, 21 februari 2018

  Inga otrevligheter diskuteras. Det finns mycket man kan diskutera beträffande Erlanders politiska agerande. T.ex. hur hans gamla vänner från Clarte har fått påverka Sverige.
  Läs Birgitta Almgrens biografi om Stellan Arvidsson så klarnar bilden.

 2. Harrysson om Erlander
  En värmlänning, 19 september 2017

  Den flyhänte Dick Harrysson har producerat en riktig tegelsten på 876 sidor om Tage Erlander. Men det är genomgående gott flyt i texten och kapiteluppdelningen är logisk och rimlig. Underlaget är förvisso tacksamt: Erlanders dagböcker 1946-1969, där Tages klartext har mycket mer att bjuda på än Tages inte alls lika spännande memoarer.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Jag har ingen vilja till makt : biografi ...