Lögnen är en annan sanning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2017-05-24
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form) / Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
217 x 148 x 26 mm
Vikt
536 g
SAB
Hc
ISBN
9789170379468

Lögnen är en annan sanning

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-05-24
195
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hösten 1941 härskar fascismen i Europa. Hitler tycks oövervinnlig. I Sverige råder ett osäkert läge om vad som kommer att ske, krigsmakten är mobiliserad på alla fronter.

Stockholm betraktas som en spioncentral för olika underrättelsetjänster och en fristad för norsk motståndsrörelse. Här finns också Enskilda banken, hjärtat i Wallenbergarnas maktimperium där hemliga allianser med tyska affärsmän och Göring görs upp. Mitt i detta nav av politisk och ekonomisk makt jobbar den före detta sjömannen och numera vaktmästarbiträdet Axel Olof Severin som på grund av sin nyfikenhet, naivitet och kärlekstörst dras in i en härva som visar sig var betydligt större än han kan hantera. Snart har han inte bara den svenska underrättelsetjänsten efter sig utan även ryska spioner och Gestapo.

Lögnen är en annan sanning är en roman som bygger på historiska fakta och verkliga personer under en hotfull höst i Sveriges historia. Det är en skildring av krigsårens Stockholm: grovarbetarens vardag, monotonin i nattarbetet, livet i Klarakvarteren, krogarna och den klassiska svartklubben Grotta Azzurra och hur det hemma hos överklassen talas om nyordningen i Europa med ett starkt Tyskland, som det är bäst att vara vän med.

"En spionroman i sann noir-anda med historiska fakta som grund där Stockholm lever upp till sitt öknamn 'Nordens Casablanca'."
Dala-Demokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lögnen är en annan sanning
 2. +
 3. Avdelning 11 D : universum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avdelning 11 D : universum av Sören Bondeson (häftad).

Köp båda 2 för 399 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lögnen är en annan sanning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vilken research!
  Stefan Malmström, 13 november 2017

  Sören Bondeson har skrivit en gedigen, spännande och viktig bok. Blir oerhört imponerad av den research som måste ligga bakom förberedelserna till skrivandet. Han visar vilken fantastisk duktig hantverkare han är och han gav mig en härlig och bildande läsupplevelse. Rekommenderas varmt.

 2. Lögnen är en annan sanning
  Jan Wallin, 10 juli 2017

  Bra och spännande bok. Beskrivningen av Stockholm under tidigt 40-tal är som om man t.o.m. kan ana doften av gengasaggregaten på bilarna. Har läst boken med stor behållning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sören Bondeson