Jordad : enklare liv i kollapsens skugga (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2017-02-15
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
151 g
SAB
O
ISBN
9789170379543
Jordad : enklare liv i kollapsens skugga (pocket)

Jordad : enklare liv i kollapsens skugga

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2017-02-15
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hela världen stormar. Global uppvärmning och väpnade konflikter, flyktingströmmar och ekonomisk oro - allt eskalerar när den industriella civilisationen gasar hela vägen in i kaklet, eldad av olja och dogmen om evig tillväxt. I sin förra bok, Kollaps, visade David Jonstad hur vår civilisation är på väg att gå samma öde till mötes som romarriket, mayaimperiet och resten av historiens fallna civilisationer.

I Jordad ställs frågan hur vi ska försörja oss när kriserna fördjupas och det globala maskineriet börjar falla isär. David Jonstad söker sig bakåt i historien och finner svaret under våra fötter. Han ser en framtid där marken, snarare än marknaden, är vad som tryggar vår försörjning. Där tillgången till ett stycke jord och förmågan att bruka den blir mer värdefullt än tillgången på pengar. Det vill säga, så som det har varit för de allra flesta som levt utanför världshistoriens fossila parentes.

David Jonstad vill inspirera till ett mer jordnära sätt att leva inom planetens gränser och utan att lägga beslag på andras resurser. Boken är också en personlig berättelse om vägen från ett stressat lönearbete i storstan till en friare tillvaro på landet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jordad : enklare liv i kollapsens skugga
 2. +
 3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jordad : enklare liv i kollapsens skugga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vill nog väl
  Kurran, 16 mars 2021

  Mycket rundprat. Orkade inte läsa hela boken. Boken passade kanske inte ihop med mig. Ämnet är förstås både viktigt och aktuellt.

 2. En bok full av väsentligheter.
  Christer Fäldt, 1 januari 2020

  Boken har ett mycket läsvärt och viktigt innehåll. Ju fler som läser den - desto bättre. Även de som inte håller med om allt har mycket att hämta.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av David Jonstad