Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2017-05-11
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
178 x 109 x 23 mm
Vikt
209 g
SAB
Vpea,Vpa,Vp-cz Solna: Karolinska sjukhuset
ISBN
9789170379963
Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska (pocket)

Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska

Pocket,  Svenska, 2017-05-11
54
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Boken är välskriven och rafflande [...] Augustprisnominering i fackboksklassen och Stora journalistpriset borde vara inom räckhåll. Författarna rör vid vår tids stora politiska ödesfråga: Hur kapitalet tränger allt längre in i den offentliga sektorn." Expressen

" ...jag lägger ifrån mig 'Sjukt hus' med en känsla av att ha läst ett ovanligt gediget undersökande reportage, som borde läggas i samtliga postfack i varenda beslutande församling i hela vårt avlånga land." Dagens Nyheter
JOURNALISTERNA Henrik Ennart och Fredrik Mellgren har länge följt bygget av Nya Karolinska som är både Sveriges och byggföretaget Skanskas största byggprojekt hittills. Jättesjukhuset som ska bli modernast i världen och fostra framtida Nobelpristagare.
När författarna undersöker affären närmare upptäcker de inte bara att de styrande i hemlighet struntat i demokratiskt fattade beslut och ständiga försök till mörkläggning. De upptäcker också en okänd miljardrullning av skrämmande proportioner.
I Hamburg finns två nya högspecialiserade sjukhus, högt rankade i världen, som vart och ett har kostat en tiondel av Nya Karolinska men har lika många vårdplatser.
Nya Karolinska-projektet har nämligen skräddarsytts av multinationella finansföretag som i en ständig jakt på större vinster siktat in sig på de miljarder skattekronor som enligt OECD behöver investeras i hela världens sjukvård de kommande åren.
Med en gnagande oro och växande insikt tar författarna oss med på en resa som tar avstamp i Sverige och som efter flera omskakande mellanlandningar leder oss till det svårt hiv-drabbade Lesothos landsbygd. Den affärsmodell som redan kostat svenska skattebetalare miljarder ska nu gå på export till världens fattigaste länder.

Henrik Ennart och Fredrik Mellgrens artikelserie i SvD om Nya Karolinska Sjukhuset belönades med Guldspaden 2016.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska
  2. +
  3. Sanningen : inget annat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sanningen : inget annat av Anna Politkovskaja (pocket).

Köp båda 2 för 133 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna