Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2017-06-15
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
173 g
SAB
Lz Kakabaveh, Amineh
ISBN
9789170379970
Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot (pocket)

Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-06-15
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Amineh, inte större än en Kalasjnikov är Amineh Kakabavehs häpnadsväckande livsberättelse. För journalisten och författaren Johan Ohlson har hon berättat om sitt liv från barndomens fattigdom i Iran till de senaste årens feministiska, progressiva kamp med Vänsterpartiet.

Vid 13 års ålder lämnade Amineh sin analfabetiska familj i den kurdiska delen av Iran för att ansluta sig till peshmerga Komala och kampen för kurdernas rättigheter, demokrati och allas lika värde.

I fem år var hon en del av peshmergagerillan innan hon återigen gav sig av flyende undan dödshot. Efter ungefär ett år på flykt i Turkiet hon kom till Sverige som kvotflykting 1992. Här utbildade hon sig till socionom, tog en master i socialt arbete och filosofi och är idag tredjenamn på Vänsterpartiets riksdagslista.

Amineh kämpar hårt för tonårsflickors rätt att slippa våld, patriarkala strukturer och hedersförtryck, en kamp som hon har fått utföra i opposition mot ett oförstående svenskt samhälle men också i opposition med ledningen i sitt eget parti.
Amineh, inte större än en kalasjnikov är en gripande och näst intill ofattbar historia om överlevnad, strid och kamp men också om möten, förståelse och kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot
 2. +
 3. Slav

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slav av Jason Johnson, Anna (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En kvinna
  Rosetta, 17 februari 2019

  med svåra och viktiga erfarenheter, en kämpe som bör tas på allvar i debatten om hedersvåld. Otäck, spänande och rörande levnadshistoria

 2. Fantastisk bok!
  Maja, 10 juni 2018

  En bok som alla måste läsa! Så gripande! Helt otrolig livshistoria! Jag rekommenderar alla att läsa den! Många funderingar efteråt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna