Hopp (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2017-10-31
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Helena Hansson
Originaltitel
Hope in the dark - untold histories, wild possibilities
Medarbetare
Thunfors, Eric (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
353 g
SAB
Oc
ISBN
9789170379994
Hopp (inbunden)

Hopp

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2017-10-31
204
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vi lever i en orolig tid när utvecklingen inom världspoli tiken tycks absurd, klimatkata stroflarmen ljuder allt högre och klyftorna i samhället bara blir djupare. Därför ger vi nu ut Rebecca Solnits klassiska aktivistbok Hopp som aldrig tidigare kommit på svenska.

I Hopp fångar Rebecca Solnit de senaste 50 årens historia av aktivism och samhällelig förändring, från Berlinmurens fall till de världsomfattande demonstrationstågen mot kriget i Irak. Genom att lyssna till några av de senaste århundradets största tänkare, så som Woolf, Gandhi, Borges, Benjamin och Havel, formulerar Solnit en tidlös vision kring politisk förändring. För att orka fortsätta kämpa, menar Solnit, måste vi erkänna de enorma framsteg som gjorts tack vare enskilda personers engagemang, men också lära oss leva med att framtiden är osäker och att de direkta följderna av vårt handlande inte alltid är uppenbara. Hopp kräver handling och handling hopp och nu behövs denna samverkan mer än någonsin.

Hopp (Hope in the dark) utkom första gången 2004. I de helt nyskrivna för - och efteror den berättar Solnit om bokens uppkomst och om vägen till framtidstro och handling i ett samhälle som kan kännas både osäkert och skrämmande.

Ett storslaget läsäventyr
Dagens ETC

"högintressant läsning
Dagens Nyheter

"Rebecca Solnit skriver kraftfullt. Jag minns fortfarande hur jag nästan slogs till marken av Män förklarar saker för mig. Här, med Hopp, lyfts jag snarare mot himmelska höjder. Jag blir så lycklig av att läsa hennes funderingar om folkliga rörelser, revolutioner och kraft. Om förändring och titelns hopp. Helt uppfylld blir jag."
Fiktiviteter.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hopp
  2. +
  3. Män förklarar saker för mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Män förklarar saker för mig av Rebecca Solnit (pocket).

Köp båda 2 för 259 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rebecca Solnit