De hånfulla : om scientologirörelsen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2011-03-18
Förlag
CKM Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 13 mm
Vikt
280 g
SAB
Cnc
ISBN
9789170400995

De hånfulla : om scientologirörelsen

Häftad,  Svenska, 2011-03-18

Slutsåld

De hånfulla är skrämmande läsning för oss som står utanför och förundras inför vad som avslöjas. Kanske också övertygade medlemmar av Scientologikyrkan kan få en ökad insikt om rörelsens verklighet.

Författarens huvudsyften är dels att väcka medlemmarna, dels upplysa allmänheten om vad kyrkan står för. Stefan Tunedal var starkt engagerad inom rörelsen på 80- och 90-talen. Därför kan han uttala sig om de stora skillnaderna mellan gårdagens ursprungliga verksamhet och dagens.

Scientologikyrkan har enligt Stefan Tunedal ändrat karaktär på ett sätt, som får honom att trots alla varningar gå ut offentligt med sin berättelse. De hånfulla är fylld av kritik som stöds av den egna erfarenheten och andra medlemmars berättelser. Trots sina kunskaper om rörelsen kom ändå konsekvenserna av författarens och hustruns utträde i januari 2010 som en chock för familjen. Detta är den första bok som skrivits av en svensk avhoppare från scientologirörelsen.

STEFAN TUNEDAL (1959) är född och uppvuxen i Stockholm, och bor numera i Skogås söder om Stockholm. Mellan åren 1980 1992 var han periodvis aktiv inom Scientologikyrkan, arbetade bland annat 15 månader inom Sjöorganisationen i Clearwater, Florida. Konstnär med ett fyrtiotal utställningar bakom sig. Grundare av den internationella konstnärsföreningen Mirca Art Group, som även har engagerat sig för fredspristagaren Aung San Suu Kyis frigivning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Tunedal

  • De Hånfulla

    Stefan Tunedal

    De hånfulla är skrämmande läsning för oss som står utanför och förundras inför vad som avslöjas. Kanske också övertygade medlemmar av Scientologikyrkan kan få en ökad insikt om rörelsens verklighet. Författarens huvudsyften är dels att väcka medle...