Massor av pocketfynd
Älsklingsgrabben (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2000-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Fischer & CO
Medarbetare
Föreningen Liv i Sverige (red.) / Roslund, André (red.)
Dimensioner
210 x 145 x 25 mm
Vikt
440 g
SAB
Lz Roslund, André
ISBN
9789170549229
Älsklingsgrabben (häftad)

Älsklingsgrabben

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2000-09-01

Slutsåld

Åklagaren spände blicken i rättens ledamöter och yrkade på livstid. Mot sitt nekande dömdes André Roslund för mord. Efter att ha avtjänat halva straffet berättar han nu om tiden som kriminell och vägen som ledde dit, en väg där bedrägerier, krogbesök och en promiskuös livsstil blev vardag. André Roslund berättar också naket och osentimentalt om sin barndom och om åren i fängelse där rutinerna till sist blir ens trygghet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Älsklingsgrabben. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tänkvärd
    Jenny, 2 juni 2003

    Boken handlar om André och hans förflutna som en ganska så charmig bedragare i olika "affärs"sammanhang. Mitt i en eländig situation blir han vittne till ett mord. André häktas i egenskap av bedrägerierna men kommer snart att misstänkas vara medverkande vid mordet. Han frias i tingsrätten men fälls i hovrätten. Boken skildrar hela Andrés uppväxt, syn på "affärer", relationer, kvinnor och fängesletid. Han gör det på ett pojkigt, charmigt och ärligt sätt. Börjar man läsa boken, blir man fast! Vill bara läsa bok Nr 2 nu! :-)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av André Roslund

  • Ränderna går aldrig ur ...

    André Roslund

    RÄNDERNA GÅR ALDRIG UR är en stark skildring om en ung killes liv, redan som 21-åring är han alkoholiserad och spelar bort sina sista hundralappar på roulett för att andra dagen begå bedrägerier. André lever ett vidlyftigt uteliv. Mer och mer tapp...

Bloggat om Älsklingsgrabben